For andre gang i juni, opplever enhetsleder Grethe Hartvigsen Larsen at Vikåsen skole rammes av hærverk. I løpet av fredag kveld eller natt til lørdag har en eller flere pøbler knust flere av skolens ruter.

– Det er trist at dette skjer igjen. Vi har knapt rukket å reparere de som ble knust for noen uker siden, forteller rektoren.

Glasskår på gulvet

Når adressa.no besøker skolen er beredskapsvakt Øyvind Eklo i Trondheim kommune i gang med dekke til rutene i den ene barnehageavdelingen med plexi-glass. Både her og i naborommet flyter det med glasskår på gulvet. I andre rom er vinduene allerede tildekket med plexi-glass etter forrige runde med hærverk.

Eklo får hjelp av en vekter, som kan fortelle at ruteknusing og hærverk er en daglig hendelse ved skolene i Trondheim.

Enhetsleder Larsen håper nå det er lenge til neste gang skolen hennes blir utsatt for vandalisme.

– Vi har sluppet unna slike episoder i mange år før episoden for noen uker siden, sier Larsen.

Ingen mistenkte

– Dette er rent hærverk og vi har fått beskjed om at flere ruter er knust, opplyser Wiktor Pedersen ved operasjonssentralen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet har ingen mistanke om hvem som står bak nattens eller tidligere hærverk ved skolen.

– Det er usikkert hvem som står bak, sier Pedersen.

Heller ikke Vikåsen-rektoren har noen formening om hvem som står bak eller hvorfor skolen har blitt rammet av hærverk flere ganger de siste ukene.

– Vi har sluppet unna slike episoder i mange år. Når det skjer utenfor skoletid er det dessuten lite vi kan gjøre for å følge opp, sier Grethe Hartvigsen Larsen.

Foto: JAVAD MONTAZERI