Det var en familieleilighet i øverste etasje på ei studentblokk på Moholt som brant fredag morgen.

- Det bor to voksne og to barn i denne leiligheten, men de var ikke til stede da det begynte å brenne, sier operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet kan allerede fastslå at det var tørrkoking som var skyld i branntilløpet.

- Mye røyk på kjøkkenet

Beboerne kom raskt til stedet etter hendelsen.

Trøndelag brann- og redningstjeneste rykket ut med seks enheter til studentblokka i Herman Krags veg i Trondheim. De ble varslet av noen som la merke til røyk fra leiligheten i øverste etasje klokka 08.07 fredag morgen.

Fagleder Bjørn Rønning ved Trøndelag brann- og redningstjeneste forteller at det var flammer og stor røykutvikling som møtte brannmennene som tok seg inn i leiligheten som brant.

- Flammene slo ikke ut gjennom vinduet, men det var flammer på kjøkkenet. Vi hadde ingen større problemer med å få slukket brannen, opplyser Rønning.

Operasjonsleder Kyllo forteller at det ble sendt inn røykdykkere som undersøkte leiligheten. Det ble raskt klart at det ikke var noen til stede.

Evakuerte beboere

Brannvesenet meldte at de hadde kontroll på stedet klokka 08.22.

Innsatsleder Geir Arne Sjøhagen forteller at ingen personer ble skadd i brannen på kjøkkenet.

- Beboeren i leiligheten skal ha vært i området da brannen brøt ut. Vi er kontakt med vedkommende. Det er ingenting som tyder på at det er noe mistenkelig ved brannen, sier han til Adressa.nos reporter på stedet.

Det er rundt 25 beboere i studentblokka, og de kom seg enten ut på egen hånd eller ble evakuert av nødetatene.

Blir anmeldt

Brannvesenet opplyser at det foreløpig er for tidlig å si noe om skadeomfanget, og når kjøkkenet kan tas i bruk igjen.

Operasjonsleder Kyllo forteller at leiligheten må ventileres ei god stund. Det er trolig kun snakk om røykskader. Politiet vil opprette en sak på forholdet.

- Vi vil anmelde beboeren siden det viser seg at det har vært tørrkoking på komfyren. Den ene plata sto på for fullt. Det blir opp til juristene å avgjøre reaksjonen, sier Kyllo.

Adressa.no skrev om et branntilløp 15. april i år i en av naboblokkene til blokka som brant. Den gang var det også matlaging som var skyld i utrykningen.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen. Foto: RUNE PETTER NESS
Trøndelag brann- og redningstjeneste rykket ut med seks enheter etter å ha fått melding om brann på Moholt. Foto: RUNE PETTER NESS
Innsatsleder Geir Arne Sjøhagen og fagleder Bjørn Rønning i brannvesenet forteller at ingen ble skadd i brannen. Foto: RUNE PETTER NESS
Det var denne leiligheten i øverste etasje som hadde en kjøkkenbrann fredag morgen. Foto: RUNE PETTER NESS
Blokka ble raskt evakuert og det skal ikke ha vært noe personskade. Foto: RUNE PETTER NESS