Foto: Mari Vold

Strømmen går stri i Nidelva, og is og har skapt store utfordringer for letemannskap og dykkere som søker etter Vibeche Sofie Falck Danielsen (48).

Søndag kveld ble det tatt  bruk en markør for å finne ut hvordan et objekt driver med strøm- og vannføring nedover elva.

To båter jobbet sammen om dette; den ene holdt markøren, eller dukken, i en line. Markøren fløt nedover elva, og blinket av og til.

Der den stoppet opp underveis, ble det gjort søk.

Dette søket startet trolig ved Marinen, der man antar at 48 år gamle Vibeche Sofie Falck Danielsen ble dumpet.

Svar på markør mandag

- Det stemmer, vi gjør alt vi kan for å finne Falck Danielsen. Eksakt hvordan strømmen påvirker og fører markøren med vannet nedover elva, får jeg ikke svar på før mandag morgen, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no klokken 22.30 søndag kveld.

– Vi har søkt i Nidelva i hele dag og ikke gjort noe funn.

Også dykkere deltok i søket, hvilket betyr at mannskaper fra politi, brannvesen og Kystvakta bistår i søket. Det gjennomføres både overflatesøk og søk med dykkere.

- Kystvakta bistår oss der vi har behov for dem, sier Momyr.

Fire personer fengslet

Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt politiet har noen nye tekniske eller taktisk spor å gå etter i saken. Lørdag ble fire personer varetektsfengslet for henholdsvis drap/medvirkning til drap og bevisforspillelse.

Politioverbetjenten forteller at politi, redningsmannskaper og dykkere skal ta stilling til hvordan søket skal fortsette mandag morgen.

-  Vi må ha en pustepause og reorganisere oss. Vi har gjort søk med båter og dykkere i et stort område i elva.

Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) ble meldt savnet torsdag morgen, og politiet har grunn til å tro at hun er drept og dumpet i eller ved Nidelva.