Seilskipet Club Med 2 la til havn ved Pirbadet i Trondheim klokken 07.30 tirsdag morgen. Skipet har vært innom Kristiansund og Bergen og neste stopp er Svartisen i Nordland.

- Mest for pynt

Det franske skipet ble sjøsatt i 1992 og er verdens største seilskip i trafikk, ifølge blant annet BBC og Wikipedia. Det har en toppfart på 13,6 knop, veier nesten 15 000 tonn og er 187 meter langt.

- Det som er spesielt med dette er jo at det har fem master. Det får sikkert bra kraft i seilene, men de er nok mest for pynt, sier havnevakt Anita Johansen og ler.

Cruiseskipet har nemlig en mer tradisjonell dieselmotor foruten seilene. Club Med 2 var også i Trondheim i 2000 og 2001. Skipet skal opp til Bodø før det snur og seiler sørover igjen. Da kommer det ikke innom Trondheim. Det gjør det imidlertid 13. august når det kommer tilbake til Norge.

- Intim stemning

Passasjerene, som etter det adressa.no forstår i hovedsak består av godt voksne personer, gikk i land og ble hentet av sightseeingbusser i 08.30-tiden tirsdag morgen.

- Dette er et veldig populært cruiseskip. Det relativt lite til å være et cruiseskip og man får en litt intim stemning med seilene, sier Johansen som har en fortid i cruisebransjen.

Ifølge maritime-connector.com har Club Med 2 en passasjerkapasitet på 386 personer i tillegg 214 personer i crewet.

Skipet skal ligge til kai i Trondheim til klokken 22.59 tirsdag kveld, ifølge Trondheim havn.