Mannen ble lørdag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud og full isolasjon. Han anket kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett på stedet.

I dag tidlig fikk 39-åringen Frostating lagmannsretts kjennelse.

– Han er varetektsfengslet i en uke med brev- og besøksforbud samt isolasjon, sier politiadvokat Mette Kollstrøm ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Annen vurdering

Lagmannsretten har dermed vurdert saken mot mannen annerledes enn tingretten, og kuttet varetektstiden med én uke.

Kollstrøm ønsker ikke å gå inn på hvilke vurderinger lagdommerne har lagt vekt på i forbindelse med dette. Hun viser til at retten har forbud offentlig gjengivelse av kjennelsene i saken.

I tillegg til 39-åringen ble ytterligere tre personer varetektsfengslet i helga i forbindelse med drapssaken i Trondheim.

Den 51-årige samboeren til det antatte drapsofferet, Vibeche Sofie Falch Danielsen, er også siktet for bevisforspillelse. Han ble lørdag fengslet i to uker med brev- og besøksforbud samt isolasjon. Han anket avgjørelsen, men denne anken ble også forkastet av lagdommerne. Det skjedde i går.

Forkastet

En 34-årig kvinne er siktet for drap eller medvirkning til drap, og ble fengslet i fire uker i tingretten med brev- og besøksforbud, samt to uker i isolasjon. Kvinnen anket ikke varetektsfengslingen.

Kvinnens samboer, en 47 år gammel mann, ble også siktet for drap eller medvirkning til drap. Han ble varetektsfengslet i fire uker og anket avgjørelsen. Denne kjennelsen ble forkastet i går av Frostating lagmannsrett.