foto
Her går rulleskiløpet under Toppidrettsveka.

- Det er en bratt oppoverbakke, og det vil gå sakte for deltakerne å komme seg opp. Så her får man se mye av deltakerne som passerer, sier arrangør og sjef for Toppidrettsveka 2016, Håvard Sørli.

- Men den aller beste plassen, og vårt viktigste fokusområde, er tribunene i Kongens gate, legger han til.

Torsdag starter Toppidrettsveka 2016. Arrangementet foregår over tre dager, torsdag til lørdag, både i Aure og Trondheim.

2015: Heidi Weng og Simen Østensen vant Toppidrettsveka sammenlagt.

Ekstra dag

Det er plass til i underkant av 1500 på tribunene som omkranser Olavsstatuen på Torvet, og det er gratis tribunebilletter å hente fra klokken 10 i toppidrettsvekateltet i Kongens gate. Resten må stille seg rundt omkring langs løypa i Trondheim sentrum.

I fjor møtte omtrent 30 000 publikummere opp. Arrangørene håper på det samme i år.

- I år er det en ekstra dag også. Vi må jo utnytte det at vi har verdenseliten på ski i byen, sier Sørli.

Langrennsstjerner

Det vil også være fint for publikum å stå i Munkegata, der sprinten i rulleskiløpet vil foregå. I tillegg er det fin utsikt over løypa fra Kristiansten festning.

Omtrent 100 herreløpere og 50 dameløpere deltar i årets rulleskiløp. Blant annet kommer Petter og Tomas Northug, Didrik Tønset, Emil Jönsson, Therese Johaug og Heidi Weng.

Hele 12 nasjoner er representert.

Fullstendig deltakerliste finner du her.

I Trondheim: Sprinten for damer og herrer starter klokken 18 fredag. Kvilhaugen opp starter klokken 13 lørdag. Jaktstart for damer kjøres i gang klokken 16 og herrene starter klokken 17.

Motbakkeløpet for alle

For tredje år på rad arrangeres også Kvilhaugen Opp, motbakkeløpet der alle kan delta. Eliten kjemper i front og deretter konkurrerer hver og en mot seg selv, naboen, kollegaen eller sidemannen om å komme først fra Torvet til Kvilhaugen gård.

- Her kan folk virkelig løpe seg stive, sier Sagli.

Arrangementet har ingen aldersgrense, og onsdag har omtrent fire hundre personer meldt seg på bakkeløpet i Trondheim.

- Erfaringsvis kommer de fleste påmeldingene i løpet av de siste dagene, sier Sagli.

Det er tre klasser: Barn 0-10 år, trim uten tidtaking og resten. Løpet blir arrangert lørdag 20. august med start klokken 13.