– Midtstillaset som kollapset var mangelfullt prosjektert og dokumentert, sier seniorforsker Hans Stemland i Sintef Byggforsk.

Stemland var Sintefs representant i granskningen som Reinertsen AS har gjennomført. Granskningsgruppen har ikke funnet tegninger av hvordan midtstillaset skulle bygges.

– Er det ingen beskrivelse av midtstillaset?

– Det finnes en beskrivelse av hvordan brureisen og midtstillaset skal bygges, men den er mangelfull. Det foreligger ikke beregninger for midtstillaset. Det vises til en generell monteringsanvisning fra stillasleverandøren, men den dekker ikke etter vårt syn et så slankt stillas med så store laster som i dette tilfellet.

– Har dokumentert

Det er Master Solutions på Verdal som bygde stillasene som skulle holde vekten av brudekket under støpingen. Levin Sverre Nestvold i Master Solutions sier de har laget dokumentasjon for hvordan jobben skulle gjøres og sendte det over til Reinertsen fem måneder før støping. Dette gjaldt også monteringsbeskrivelsen.

– Vi har dokumentert hvordan brureisen skulle lages. Oppbyggingen av midtstillaset er beskrevet, men det ble ikke laget tegninger. Stillassystemet som vi brukte har monteringsbeskrivelser for hvordan det skal bygges for ulik last. Hvis vi har gjort feil, betyr det at vi ikke har fulgt monteringsbeskrivelsen. Jeg har ingen forklaring på hvordan det kan ha skjedd - hvis det var feil, sier Levin Sverre Nestvold.

Ifølge Nestvold ble det utført en kontroll med brureisen der teknisk sjef fra Master Solutions og to ingeniører fra Reinertsen gjorde en befaring fem dager før støping.