Politi, brannvesen og ambulanse rykket i formiddag ut til brannen i Innherredsveien.

Brannvesenet slet i lang tid med å få kontroll, men begynner nå å se en ende på flammene.

- Fargen på røyken har nå blitt hvit, og det er et godt tegn. Vi begynner å få mer og mer kontroll over brannen, men det er vanskelig å si hvor lang tid det tar før den er helt slukket, sier brannvakta.

Åpen ild

Leiligheten der brannen skal ha startet i er i 2.etasje.

Da politi og brannvesen kom til stedet var det åpen ild og røykutvikling.

Operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Harald Todal, sa klokken 13.25 at det brenner godt i andre etasje og oppover i bygget.

- Deler av bygningen er svært vanskelig å gjennomsøke, sier Todal.

Vakthavende brann- og redningsleder i Trøndelag brann-og redningstjeneste, Leif Gunnar Smistad, forteller klokken 14.15 at brannen stadig er under utvikling.

- Tredje etasje er bebodd, og det er mange hulrom. Dette gjør slokkingen vanskelig, og brannen går gjennom forskjellige lag, sier Smistad.

Klokken 15.00 slår flammene gjennom taket.

Rundt 25 brannmenn jobber for å slokke flammene. Det ble tilkalt forsterkninger fra brannvesenet i nabokommunene Malvik og Klæbu. Disse skal i hovedsak ha beredskap for brannvesenet i Trondheim mens styrken er opptatt med brannen i Innherredsveien.

- 18 personer er evakuert, men ingen skal være skadd, sier politiets innsatsleder på stedet, Emil Bang Danielsen, til adressa.no

- Masse røyk

Markus Fosse bor i fjerde i etasje i blokken på andre siden og ble vekket av sirenene.

- Det kom veldig mange uttrykningskjøretøy mot blokka og da jeg så ut så jeg masse røyk fra blokka. Det ser ut som selve brannen er på baksiden av blokka, men det ryker fra både taket og baksiden, sier han..

Takkonstruksjonen raste sammen

94 personer er registrert på adressen.

Politiet fikk melding om brannen klokken 12.23.

Operasjonsleder Todal opplyser at Innherredsveien er stengt, og dette vil vare en god stund. Politiet oppfordrer folk til å finne en alternativ kjørerute.

Arnt Harald Aaslund, politiets innsatsleder på stedet, forteller i 13.30-tiden at takkonstruksjonen i bygården har rast sammen.

- Vi har ikke fått søkt gjennom hele bygningen, og kan ikke utelukke at noen fortsatt befinner seg inne.

Politiet har vært i kontakt med i overkant av 20 av beboerne som er registrert på adressen.

Foto: STEINAR FUGELSØY