Jula er over, og det er på tide å kvitte seg med juletreet. Som bildegalleriet over viser har allerede mange gjort det, og noen med mer kreative kasteplasser enn andre.

Har du lest denne juletre-saken? Slik gikk det da Vegard skulle bevise noe for samboeren

Innsamling neste uke

Men:

- Vi ønsker ikke at noen setter treet ved veien før søndag ettermiddag. Det er fordi vi ikke starter innsamling av juletre før uke 3, som starter mandag 18. januar. Settes trærne ut for tidlig kan det fryse fast, snø ned eller blåse bort. Det vil vi ikke skal skje. Våre renovatører skal ha en enklest mulig jobb når trærne hentes. Trær på avveie kan dessuten bli til hinder for trafikken, mens nedsnødde eller fastfrosne trær er vanskelig å ta med, sier Tone Pettersen Olden, kommunikasjonssjef i Trondheim Renholdsverk.

Vil unngå rygging i mørket

Så har du allerede satt det ut oppfordrer hun juletre-eierne til å sikre treet til søndag så det ikke blir tatt av vær og vind.

Ettersom trærne ikke blir hentet før etter endt arbeidsdag vil det være mørkt i gatene. Det kan by på utfordringer.

- Nå som det er så mørkt vil vi gjerne unngå rygging inn på stikkveier med tanke på barn og andre som er ute. Legg derfor treet løst, men godt synlig ved veien, sier hun.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Ikke brenn treet

Og hvis du vurderer å brenne treet for å få «gratis» ved i kulda, så må du ta av greinene først. For barnålene inneholder blant annet terpentiner som har et veldig høyt energiinnhold. Fyller du opp ovnen med slike greiner vil det bli en voldsom varmeutvikling som i noen tilfeller kan gi pipebrann. Nålene inneholder også mye nitrogen som kan danne giftige gasser som hydrogencyanid, melder Sintef.