Byggeleder på Elgeseter bru, Mattis Myhre, forteller at prosjektet har gått etter planen, noe som betyr at kjørebanene er åpne med fire felt igjen etter skjema.

- Midlertidig rekkverk ble fjernet i natt. Kveld og natt til fredag vil oppmerking av de fire kjørebanene bli gjennomført. Klostergata blir imidlertid stengt én uke til, sier Myhre.

Men i kveld må du belage deg på litt ventetid i området.

- Vi forbereder arbeid for omlegging fra klokken 19.00 i torsdag kveld. Da vil det være noe redusert fremkommelighet. Trafikken kan bli holdt igjen i kortere perioder, men blir det lange køer åpner vi selvfølgelig og slipper bilene forbi.

Reddet av sola

Da de startet med prosjektet 24. juni tok de forbehold om at været kunne påvirke arbeidet. Men det gode været i sommer har gitt arbeiderne perfekte arbeidsforhold.

- Vi har lagt membran. Da må vi ha tørt vær. Været har gjort alt enklere for oss. Har været vært som den siste uken, kunne tidsplanen sett annerledes ut. I verste fall må vi ha satt opp et gigantisk telt over.

Trafikken i området under arbeidet har etter litt startproblemer gått som smurt påpeker byggelederen. Et annet bekymringsområde var støyen fra arbeidet og støvet fra sandblåsingen av rekkverkene.

- Vi har fått lite klager på støyen og støvet etter starten av prosjektet. Vi fikk klager på det tidlig, men vi var flinke med å opplyse om når vi holder på om og når vi er ferdige, slik at folk rundt har noe å forholde seg til. Alt gikk også bra gjennom Olavsfestdagene, der vi tok hensyn til konsertene.

Ligger på budsjett

Før de satt i gang arbeidet på brua var budsjettet på rundt ti millioner kroner.

- Vi er omtrent på budsjett. Vi har møtt på noe som har kostet mer enn antatt, men det har også vært noe som ikke har kostet så mye som vi trodde.