foto
Slik ser den nye verdensrekorden i Wordfeud ut. Foto: skjermdump

42 år gamle Eskil Aasmul fra Trondheim klarte nylig å få utrolige 20 203 poeng i mobilspillet Wordfeud. Flere norske medier omtalte begivenheten, og det spredde seg til både svenske og danske medier. Åtte dager senere var det en kar fra Danmark som hadde slått Eskil med fattige sju poeng.

- Det var en sleip måte å slå meg på. Han brukte nøyaktig de samme ordene som meg, men bøyde ordet «fowlpoxes» slik at den nye rekorden ble 20 210. I danske aviser var han ganske kjepphøy, og skrøt av at han kun brukte 1,5 time forteller Aasmul til adressa.no.

Visste av svakhetene

Aasmul hadde brukt mange dager på å forberede verdensrekorden, og forteller at revansjelysten var stor.

- Det gikk en liten jævel i meg. Jeg visste jo hvor svakhetene var, så jeg måtte bruke ei uke på å legge noen lengre ord til venstre i brettet, forteller Aasmul.

42-åringen fikk denne helga lagt et nytt brett og den nye verdensrekorden lyder på 20 236.

- Man lærer mange ord uten å vite helt hva de betyr. Skal man bli god i dette, så blir det helt idioti til slutt. Det er mange merkelige ord på brettet, sier han.

Skal skrive roman

Da han flyttet til Oslo jobbet han som programmerer, men nå er planen å bli forfatter. I januar kommer den første romanen.

- Det betyr at jeg har tid til å sitte med dette, men det går også utover romanen, ler Aasmul.

- Handler romanen om Wordfeud?

- Nei, men en roman består av ord. Og jeg er veldig glad i ord og har et stort ordforråd. Det er ingen av mine venner som vil spille Scrabble med meg, sier han.

Deltar i Scrabble-NM

Heldigvis har han kontakter i Scrabble-miljøet hvor han får utløp for konkurransetrangen. I høst blir det NM i både Scrabble, orientering og quiz. Aasmul innrømmer at han er et konkurransemenneske. Nå tror han verdensrekorden kan bli stående lenge.

- Den kan bli stående til evig tid. Vi jobbet hardt denne gangen for at den ikke skal være lett å slå. Jeg ville gjøre det grundig slik at ingen kunne komme og gjøre som ham i Danmark, forteller Aasmul, og forteller at han blant annet sendte brett til noen av sine Scrabble-venner som undersøkte om det var mulig å legge til noen bokstaver noe sted.

- Ble sur

Han synes det var svært irriterende at dansken hadde brukt 1,5 time, mens han selv brukte nærmere 15 timer på å finne riktig brett og så legge alle ordene.

- Jeg hører tidligere rekordholdere si: «Det var på tide at den ble slått». Sånn fungerer ikke jeg. Jeg ble bare sur, og spesielt fordi han brukte den metoden og bare la til to bokstaver på mitt brett, sier Wordfeud-verdensrekordholderen.

foto
Eskil Aasmul fra Trondheim kan flere ord enn de aller fleste. Foto: Privat
foto
Her deltar Eskil i en Scrabble-turnering i Israel. Foto: privat