Topp 7 er i ferd med å bli Midt-Norges største turarrangement med en maksgrense på 4000 deltakere. I fjor var det 3500 påmeldte, og allerede nå har over 3000 turglade meldt seg på til årets tur den 14.juni.

- Dersom påmeldingene fortsetter slik som nå blir det deltakerrekord i år, sier Jonny Remmereit, informasjons- og markedssjef i Trondhjems Turistforening.

Les mer: Lang, lang rekke mot toppen(e)

Nye elementer

På grunn av den enorme pågangen har Trondhjems Turistforening sett seg nødt til å legge inn to nye elementer. Det ene er at turen er snudd.

- Vi bruker samme trasé som tidligere, men vi går motsatt vei. Dette gjør vi for å redusere kødannelse som igjen gir en bedre turopplevelse for deltakerne. Nå går deltakerne fra Trondheim Spektrum og helt opp til Skistua i ett strekk. Her går de på brede turveier og de får spredd seg mye bedre enn i fjor. Dette vil føre til en fin flyt i løypa selv når man etter hvert kommer inn på smalere stier, sier Remmereit.

Den andre nyheten er at det har kommet en splitter ny løype.

- Vi er stolte av å kunne åpne egen trasé (Topp 1) som egner seg for barnevogner, elektriske rullestoler og for de som setter pris på et jevnt underlag. Det er ikke mange arrangører av store aktivitetsarrangementer som tilbyr dette. Derfor er vi meget godt fornøyd med å kunne integrere dette i arrangementet i år.

Les også: Rekordmange tok turen til topps

Spesielt populært hos ungdommen

Remmereit tror den viktigste grunnen til at Topp 7 nå er i ferd med å bli Midt-Norges største turarrangement er at tur og friluftsliv har blitt så populært for folk i alle aldre, og spesielt hos ungdom.

- I Topp 7 er det ingen konkurranse mellom deltakerne, her gjelder det bare å gjennomføre turen i sitt eget tempo og ha fine opplevelser underveis.

Idretten har mange storarrangement som viser frem populariteten, mens friluftslivet har manglet dette.

- Derfor ble Topp 7 et etterlengtet tilbud for turfolket hvor man får vist fram populariteten denne aktiviteten har blant folk. 9 av 10 personer har tur som sin fritidsaktivitet. Når vi en dag i året får samlet en del av disse menneskene blir det mye folk.

Siste frist til påmelding er fredag 12.juni.