En tung glassplate falt ned på fortauet. Inntil platene er undersøkt, er en av hovedtrafikkårene på St. Olavs Hospitals område stengt.

– Vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta. Entreprenøren, NCC, er varslet, sier Torbjørn Thoresen, leder i driftsavdelingen i Trondheim eiendom og beredskapsvakt fredag kveld.

Inntil NCC kommer på banen, vil et vaktselskap stå vakt døgnet rundt i begge ender av gata. Ifølge Thoresen skal NCC foreta en risikovurdering i kveld.

Flere hundre plater

Det er flere hundre slike plater på fasaden på Øya Helsehus, i flere størrelser. Platen som har falt ned og de andre som er løse, veier i mellom 35 og 50 kilo. De største kan veie opptil 70 kilo.

– Det sier seg selv at dette kunne gått riktig ille. Vi er absolutt ikke fornøyde med at fasaden på et av byggene våre faller ned, sier Thoresen.

Thoresen opplyser at distriktsjef i NCC, Tom Utvik, er varslet om saken. Han er for øyeblikket på ferie i Costa Rica, og det har foreløpig ikke lykkes Adresseavisen å komme i  kontakt med Utvik.

Ukjent årsak

Årsaken til at platene har falt ned er fremdeles ikke kjent, men det spekuleres i at noen gummipakninger har blitt ødelagt, og har dermed ført til at platene har løsnet.

– Vi har ikke nok kompetanse til å si noe konkret, derfor venter vi på NCCs konklusjon, sier Thoresen.

Da kommunen fikk beskjed av politiet om hendelsen tidligere i kveld, ble brannvesenet sendt ut for å sikre stedet. Ifølge Thoresen er det ei rekke på åtte glassplater der en har falt ned, og minst to er løse. Thoresen mener at hele bygget nå må undersøkes.