Statsminister Erna Solberg kommer på besøk på NTNU tirsdag sammen med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og olje- og energiminister Tord Lien. Etter det Adresseavisen har grunn til å tro kommer hun til å fortelle at regjeringen har bestemt seg for å samle hele NTNU i området Gløshaugen, Øya og Kalvskinnet.

Adressa.no sender direkte fra statsministerens tale på Gløshaugen tirsdag klokken 11.30. Der kommer det også reaksjoner fra NTNU.

NTNU-rektor Gunnar Bovim ønsker ikke å kommentere nyheten før statsministeren har holdt sin tale.

Rapport: - Samling er best

Da kunnskapsministeren talte til de nye studentene ved immatrikuleringen i august, avslørte han at den såkalte kvalitetssikringsrapporten konkluderer med at én-campusløsningen gir bedre arealer, bedre muligheter til å utnytte eksisterende ressurser, mindre behov for nybygg og nye muligheter for tverrfaglig samarbeid enn ved en todelt campus.

En samling er også det beste for den fusjonsprosessen som NTNU, HiST og høgskolene i Gjøvik og Ålesund er i gang med, ifølge den samme kvalitetsrapporten.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Sola skinner over NTNU

Regjeringen har bestemt seg

Nå har regjeringen gått gjennom denne kvalitetsrapporten og bestemt seg for å samle NTNU rundt Gløshaugen. Det betyr at planleggingen av et felles universitetsområde for NTNU kan begynne for alvor.

Levende laboratorium

Nyheten blir presentert i et splitter nytt nullutslippshus på Gløshaugen. Huset er en enebolig som skal fungere som et levende laboratorium og et eksempel på det tverrfaglige forskningsarbeidet som foregår mellom miljøene på Dragvoll og Gløshaugen. Både arkitekturen, de tekniske løsningene og hvordan folk skal bo sammen i et slikt hus er resultat av forskningsprosjekt ved ulike avdelinger på NTNU.