Den vakre fuglen har vært et fargerikt innslag i hager på Byåsen i Trondheim siden han dro på eventyr forrige onsdag. Nina Irene Salhus, eier av halsbåndparakitten Jack, forteller at hun skulle rense buret da han så sitt snitt til å ta en flytur ut verandadøra.

- Jeg trodde ikke han var så god til å fly. Han var utrolig rask. Han har aldri gjort noe sånt tidligere. Han er ikke så gammel og er dermed heller ikke så tam, forklarer hun.

Politiet måtte be papegøye og pirat om å dra sin vei fra Strindheimtunnelen

- Håpløst

Fire måneder gamle Jack kom til familien på Lund Østre på Heimdal i februar, og har ikke rukket å fylle året engang. I helga klarte fuglefotograf Edvard Bergene å knipse et blinkskudd av Jack da han forsynte seg av epler i et tre på Stavne.

- Vi har forsøkt å lete etter ham, men han holder seg i høye trær. Det er helt håpløst å fange ham, sukker Salhus.

Hun håper nå at befolkningen på Byåsen kan gi en hjelpende hånd.

- Vi trenger nok noen gode hjelpere som kan overrumple ham. Man kan for eksempel kaste en håndduk over ham og ta vare på ham i ei eske til jeg kommer, sier hun.

Frykter kalde netter

Fugleeieren har blant annet vurdert å sette ut buret, men har foreløpig ikke gjort det. Det virker også som han har klart å fly ganske langt.

- Jeg håper at han etter hvert blir sliten og dermed lander nærmere bakken. Da er sjansen større. Jeg håper folk får tak i ham. Da hadde jeg blitt veldig glad, sier Salhus.

Fuglen vil trolig klare seg godt så lenge det er varmt i lufta.

- Dersom det blir kaldt om natta er jeg mer skeptisk. Det er den største faren, sier eieren.

Halsbåndparakitten på Stavne liker seg i epletreet hos en av ekteparet Bergenes naboer. Foto: Edvard Bergene

Engelsksetteren Bowie har vært savnet siden desember, men eieren Jan Petter Thuve får fortsatt meldinger fra folk som mener de har observert Bowie i nærheten av Bymarka

- Fælt

Da kjæledyret forsvant, ble det naturlig nok dårlig stemning i heimen.

- Vi synes det er tragisk. Dette er et dyr vi har ansvaret for og nå vet vi ikke hvordan han har det. Det er fælt, og det var selvsagt ikke meningen at dette skulle skje, sier hun fortvilet.

Siden Jack er så ung er han fremdeles ganske skeptisk til mennesker, men Salhus har noen knep i ermet.

- Han er glad i peanøtter med skall og druer, sier hun.

Ta kontakt med Nina Irene Salhus på mobilnummer 990 42 227 dersom du ser Jack.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter