Nylig solgte elevene ved Vikåsen SFO egenproduserte såper, godteri og pepperkakehus. Og alt gikk til inntekt for Adresseavisens juleinnsamling.

– Vi har forberedt oss til denne dagen siden august. Barna har vært så engasjerte, og gledet seg utrolig mye. Det sier Nina Wold som har hatt ansvaret for organiseringen av julemessen denne høsten.

Messe for foreldre

I gymsalen på Vikåsen skole står elevene fra første til fjerde trinn og selger det de selv har laget. Kjøperne er nærmeste familie.

– Salget har gått veldig bra. Vi er overrasket over hvor mange foreldre som har dukket opp, sier Wold.

Julia er ni år og har blant annet vært med og lagd flere pepperkakehus. I tilegg til å selge lodd, har hun og Simon (9) fått ansvaret for å vise gjestene rundt i lokalet.

– Hvis du kjøper et lodd, kan du være med i trekningen av flere pepperkakehus og andre fine ting som vi har laget i SFO-tiden, forteller Julia.

Vekselhjelp

SFO-elevene tar selv i mot penger fra kjøperne. Men mottar de et høyere beløp enn det varen koster, oppsøker de Nina.

– Hun hjelper oss å veksle store lapper. Det kan bli litt vanskelig for oss å regne ut, forklarer Julia.

Hun synes dette har vært en morsom høst med juleverksted flere ganger i uka. Og hun vet godt hvem som vil få nytte av pengene i ettertid.

– Det går til familier og barn som ikke har det så bra i julen.

7300 kroner

Julia regnet med at julemessen ville samle inn tusen kroner. Men i realiteten er resultatet sju ganger større.

– Da jeg regnet over pengene kom jeg fram til 7300 kroner. Det er jo helt fantastisk, når vi vet at det går til et så flott formål, sier Wold.

Hun har allerede lagt nye planer om forberedelser til julemessen i 2012.

– Skal vi produsere like mye som etterspørselen må vi starte produksjonen rett over nyttår. Men det gjør jo ingen verdens ting når både barn og foreldre reagerer så positivt på det.

Ivrige kjøpere og selgere. i gymsalen på Vikåsen skole. Foto: jens petter søraa