En person skal ha blitt truet og fått kniven rettet mot halsen og magen, opplyser operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Kledd i hettegensere

Politiet fikk i 1-tiden natt til lørdag melding om at to personer ikledd sorte hettegensere stakk hull i bildekk i området Leütenhaven i Trondheim sentrum.

- Politiet rykket ut til stedet og pågrep to personer. Det ble funnet kniv på personene, bekrefter Berglund.

Fornærmede meldte seg

Mens politiet var på stedet ble de oppsøkt av et følge på flere personer. De skal tilfeldigvis ha møtt de antatte gjerningsmennene, og minst én av personene har forklart at han ble truet med kniv.

- Iallfall én person hadde kniven rettet mot magen og halsen, sier opplyser operasjonsleder Leif Berglund.

De to mistenkte er henholdsvis i begynnelsen av 20-årene og midten av 20-årene. De ble i natt satt i varetekt og skal avhøres. Politiet kan foreløpig ikke si noe om bakgrunnen for knivtrusselen.

Vurderer varetekt

- Det må etterforskningen gi svar på, men det er en alvorlig sak som ble avdekket. Det mest alvorlige forholdet er knivtrusler mot mennesker. Politijuristen skal avgjøre om det er aktuelt å fremstille personene for varetektsfengsling, sier Berglund.

Knivmennene stakk hull i dekk på parkerte biler over et spredt område rundt Leütenhaven. Sør-Trøndelag politidistrikt ber bileiere som har fått ødelagt bildekkene om å kontakte kriminalvakta.

Flere biler i Leüthenhaven-området hadde punkterte dekk. Mennene som er mistenkt for ugjerningen nekter straffskyld. Foto: ØYSTEIN JOREM