Sak 26. juli 2013:

Det eldre ekteparet Knut og Edith Lund hadde levd som mann og kone i 60 år på Nardo. Da de måtte flytte på sykehjem ble de skilt av Trondheim kommune. I løpet av det siste året har de bare møtt hverandre en håndfull ganger. De håper at de får komme på samme sykehjem slik at de kan tilbringe sine siste dager sammen.

Vi i Adresseavisen sjekker statusen på eldreomsorgen i Trondheim. Vi vil høre dine historier, både positive og negative opplevelser. Kontakt våre journalister på e-post charlotte.sundberg@adresseavisen.no eller morten.samdal@adresseavisen.no eller ring 07200.

Sak 13. august 2013:

Elsa Grevskott (81) måtte gå ni døgn uten å dusje etter at hun flyttet inn på Tyholt og Bromstad helse- og velferdssenter.

- Mamma var uflidd, skitten og hadde blod gnidd utover i ansiktet. Ingen syntes å bry seg, selv om jeg tok problemet opp med sykehjemmet, fortalte sønnen Harald Grevskott.

Helse- og velferdssenteret la seg flate da de ble kontaktet om saken.

Sak 22. august 2013:

Laila Arntzen døde alene på Ilsvika helse- og velferdssenter den 29. juni. Ingen av de tre barna hennes ble varslet om morens tilstand slik at de kunne være sammen med henne den siste tiden.

- Det er helt utrolig at ingen tok kontakt. Vi synes det er trist, kritikkverdig og uverdig at mamma måtte sovne inn helt alene på grunn av rutinesvikt over flere vakter, sa sønnen Ketil Arntzen.

Enheltsleder ved Ilsvika helse- og velferdssenter, Berit Møller, beklaget på det sterkeste det som skjedde og fortalte at det hadde skjedd en rutinesvikt.