Politi og brannvesen utvider søket etter savnede Øystein Bakken Døsvik.

- Vi sjekker båter i området om han kan ha gått om bord i en av dem, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved politiet i Sør-Trøndelag til adressa.no.

Brannvesenet leter fortsatt etter Døsvik i vannet.

- Brannvesenet holder fortsatt på med søk. De søker hovedsakelig i kanalen, sier Handegard.

Mange bidrar

Øystein Bakken Døsvik har vært savnet siden natt til lørdag. Han ble sist observert da han gikk på land fra en båt ved kaia ikke langt fra Solsiden mellom klokken 03.30 og 04.00.

Venner har hjulpet til under letingen etter 28-åringen. Far Olav synes det er enestående at så mange bidrar i letearbeidet.

- Det er veldig imponerende at venner fra hele landet bidrar i letingen. Jeg oppfordrer alle som vil hjelpe oss til å hjelpe, sier han til Adresseavisen.

Les OGSÅ: Slik vil de søke videre etter savnede Øystein

Frivillige leter

Flere titalls venner og bekjente gjennomsøker nå store områder i Trondheim. De frivillige har opprettet en meldestasjon ved Royal Garden, og håper flere vil melde seg for å hjelpe til.

- Vi har hatt mye pågang. Jeg håper folk i Trondheim tar en sjekk på eiendommen sin og er litt ekstra på vakt. Det er også fint om firmaer, som har eiendommer vi ikke har tilgang til, kan være litt ekstra på vakt. Vi mangler båter til å lete i vannet, så det er flott om frivillige med fritidsbåter kan melde seg, sier Odd-Reidar Liasjø, som er med på å organisere leteaksjonen.

-Det er mange som skal på hytta i helga. Jeg håper folk, som har hytte isjøkanten, kan se litt ekstra nøye etter. Jeg oppfordrer også bygårdseiere tilå sjekke om noen kan ha tatt seg inn i kjelleren, eller andre områderder det vanligvis ikke er så mye folk, legger Liasjø til.

Innhenter elektroniske spor

Politiet i Trondheim fortsetter nå etterforskningen av saken. Krimvaktleder Roar Jenssen sier politiet vil foreta nye vitneavhør i saken, samtidig som de fortsetter å innhente elektroniske spor.

- Mobilen til den savnede har vært avslått siden han ble meldt savnet. Vi undersøker nå om overvåkningskamera har fanget han opp. Så langt har vi ikke funnet noe, forklarer han.

Foto: Privat