Trondheim bydrift startet i dag jobben med å rehabilitere Gamle Bybro.

Gamle Bybro har vært stengt for motorferdsel siden sent i desember i fjor, etter at det ble funnet omfattende råteskader under brua.

Denne uken skal entreprenøren forberede arbeidet med blant annet sette opp byggegjerder. Neste uke starter selve rehabiliteringsarbeidet, og deler av brua blir sperret. Men det skal være mulig å krysse Nidelva over brua da ett av gangfeltene skal holdes åpent mens arbeidet pågår.

Stenges delvis

- Vi vil holde ett gangfelt åpent for gående og syklende. Men det er så smalt at syklende må vise hensyn, sier ingeniør Hussein Ali ved veiavdelingen i Trondheim bydrift.

I neste uke skal også brua i en kortere periode stenges helt. Avlastingsutstyr skal monteres på brua i forbindelse med skiftingen av tre fagverksdragere som er knekt.

- Vi vet ikke akkurat når, men brua vil da bli helt stengt i noen timer mens denne monteringen pågår, sier Ali.

Tre måneder

Trondheim bydrift anslår at rehabiliteringen vil vare i cirka tre måneder. Prislappen er anslått til 3,7 millioner kroner.

SE VIDEO: Slik ser skadene ut under Gamle Bybro

- Det kan fort bli dyrere. Det kan dukke opp mange uforutsette ting med en så gammel bru. Det er ønskelig å bedre alle vesentlige konstruksjoner slik at brua kan brukes som før. Målet vårt er å få tilbake brua opprinnelige bæreevne som er ett tonn i aksellast, sier Ali.

Det er satt av tre måneder til arbeidet.

Gamle Bybro har sett bedre dager. Mange bjelker må skiftes ut på grunn av råte. Foto: TRONDHEIM BYDRIFT
Brua har omfattende skader på undersiden. Foto: TRONDHEIM BYDRIFT