Mannen er siktet for gjentatte tilfeller av legemsbeskadigelse, legemsfornærmelse, trusler og skremmende opptreden, ifølge politiadvokat Kjersti Hegerberg ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Utagerende

Hun beskriver mannens oppførsel som utagerende og forteller at han er tidligere domfelt for vold og trusler.

Da han ble informert om at Sør-Trøndelag tingrett hadde besluttet å varetektsfengsle ham var han svært misfornøyd.

Siktede løp over Torvet i Trondheim etter å ha stukket av ved trappa til tinghuset. Her ble han også overmannet av flere politibetjenter. Opptrinnet skjedde i 14-tiden tirsdag ettermiddag.

Betjenter fra den såkalte «Mongols-saken», som pågår i tingretten, deltok i pågripelsen.

- Vi løp ut da vi hørte ropingen, sier en av betjentene.

«Rasisme, rasisme»

- Han kavet seg opp i forbindelse med fengslingen og ble veldig frustrert. Jeg har snakket med ham nå, og han har roet seg og gir utrykk for forståelse av den jobben vi gjør, sier vaktleder Are Løw-Owesen ved krimvakta ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Løw-Owesen sier også at episoden ikke vil få ytterligere konsekvenser for mannen enn det han allerede er siktet for.

På vei ut av retten ropte siktede «rasisme, rasisme».

- Denne mannen er norsk med utenlandske aner, og ordvalget stikker nok ikke dypere enn at folk har forskjellige måter å utrykke seg på når de er misfornøyde, sier krimvaktlederen.

En mann i 30-årene, siktet for vold og trusler, rømte fra Sør-Trøndelag tingrett etter at tingretten besluttet å fengsle ham tirsdag ettermiddag. Her blir mannen pågrepet på Torvet i Trondheim. Foto: TROND OLA TILSETH