På nyåret kommer det 16 nye bomstasjoner i Trondheim. Det er det ikke alle som jubler for.

På adressa.no går debatten heftig, flere sier de vil endre kjøremønster når bommene kommer opp.

Jaja, handleturen stopper vel på Stjørdal nå. Orker ikke å kjøre inn til Trondheim for å betale bompenger i hytt og pine, skriver Tommy.

Ser ut som om det blir mye hjemmetid for meg framover nå ja! Tusen takk for det Arbeiderpartiet! Fint å bo i en by der man er blakk før man i det hele tatt har begynt å shoppe i butikkene i sentrum!, skriver Maria Husby Olsen.

Kjekt å være fattig student og dagpendler fra et sted hvor det ikke finnes busstilbud, skriver en annen debattant under signaturen Fortvilet.

Vil bytte butikk

Debatten raser også på Facebook. Over 150 personer har i skrivende stund kommentert adressa.nos sak. Miljøpakken håper at mange vil sette fra seg bilen når bommene kommer opp. Det ser ut som om flere vil gjøre nettopp det. Mange trekker fram at «hverdagskjøring», til og fra jobb/skole, butikk og aktiviteter nå blir dyrere.

Småbarnsfamilier i tidsklemma, med jobber i andre bydeler er taperne i dette. Da rekker man faktisk ikke ta 2 busser til/fra jobb og henting i barnehage. Kjekt å vite at om man ikke har råd til el-bil så er det nesten lønnsomt å bli arbeidsledig, skriver Eva Marita Groven.

Så fint da. Kan ikke kjøre på butikken (bunnpris i Byåsveien) uten bompassering. Blir å handle på Rema 1000 på Stavset heretter, skriver Margaret Smistad

Synes det er helt sykt at jeg nå må betale bom for å hente posten på postkontoret mitt. Greit at man skal betale , men hvordan kan det ha blitt vedtatt at man må betale bom innad på Byåsen?, skriver Marte Lise Furuberg.

- Mer til kommunekassa

Inne blant all frustrasjonen er det noen få som trekker fram positive sider ved de nye bommene.

- Jo, jeg liker de nye bommene svært godt, på den måten kommer det masse ny, klingende mynt inn til kommunekassa, kommenterer Tonje Segtnan.

Utgangspunktet er at man bare betaler én gang i løpet av en time innenfor hvert enkelt snitt:

*   De 11 bommene på innsiden av Omkjøringsveien er ett snitt.

*   De tre bommene på Byåsen er ett snitt.

*   I tillegg kommer dagens fire bomsnitt: Klett, Sluppen (inkludert Fossestuvegen), Kroppan (som er de tre bommene på Tonstad) og Være.

Hva synes du om bommene? Delta i debatten her