Flere av Adresseavisens abonnenter har ikke fått avisen den siste tiden.

– Vi beklager på det sterkeste til alle våre abonnenter som er berørt av leveringsproblemene, sier sjefredaktør Kirsti Husby og administrerende direktør Tove Nedreberg i Adresseavisen.

Siden før jul har mange klaget på manglende avislevering.

– Vi vet at det jobbes hardt for å bedre leveringskvaliteten. Vi håper på en snarlig løsning. I mellomtiden vil vi takke alle for forståelsen og tålmodigheten, sier de to.

– Stort apparat for å løse problemene

Adresseavisen distribueres gjennom Polaris Distribusjon Midt-Norge, hvor avisbudene er ansatt.

Haakon Onstad Foto: Polaris Distribusjon

– Vi ser svært alvorlig på at vi ikke klarer å løse oppdraget slik kundene forventer. Vi har et stort apparat i gang med å løse situasjonen, sier Haakon Onstad.

Han er administrerende direktør i Polaris Distribusjon Midt-Norge.

Onstad forteller at etter en omlegging av avisrutene i starten av desember sist år, sluttet mange avisbud i jobben.

– En stor andel var utenlandske ansatte og leverandører som hadde vært hos oss siden før pandemien. Tross at alle som ønsket jobb, fikk tilbud om det, benyttet de fleste anledningen til å returnere til hjemlandet, sier Onstad.

Onstad forteller at høyt sykefravær blant de resterende budene og tidvis vanskelige vær- og føreforhold også har medvirket til at mange abonnenter ikke har fått avisen.

1500 har ikke fått avisen

– Fra midten av desember og fram til i dag er det daglig ruter som ikke har betjening. Det er opp mot 1500 abonnenter er berørt av avvikene, sier Onstad.

Onstad forteller at det jobbes hardt med å få orden på leveringen. Men utfordringen med bemanning er ennå ikke helt løst.

– Rekrutteringen skjer i mange kanaler. Vi benytter stillingsmarkedet på Finn, vi er i direkte kontakt med Nav og bemanningsbyråer, samt at vi bruker vårt eget nettverk av leverandører, forklarer Onstad.

– Svært lav arbeidsledighet bidrar også til utfordringene, legger han til.

Midlertidig løsning

Som en midlertidig straksløsning vil nå Adresseavisen legge ut avisene gratis i butikker i nærområdet til abonnenter som ikke får den levert.

De kundene som dette gjelder vil motta en tekstmelding om hvilke steder de kan hente ut sin avis.

– Vi kommer til å legge ut aviser på følgende butikker:

  • Rema 1000 Lade Arena

  • Rema 1000 Ladetorget

  • Coop Mega Nardo

  • Joker Festningen

  • Coop Prix Jakobsli

  • Coop Extra Grilstad