Kontrollen pågikk fra klokken 09.00 til 11.00 i Haakon VIIs gate på Lade, ikke langt fra Ikea.

- Ingen har blåst rødt og det er vi fornøyd med. De digitale promilleapparatene viste at ingen hadde vært i nærheten av alkohol før kjøringen, og det setter vi stor pris på. I stedet har vi skrevet ut forelegg for piggdekk, sier politioverbetjent Knut Sivertsen.

Flere gebyr

16 gebyr ble ilagt bilførere, hvorav 15 var for manglende dokumenter ved kjøringen.

- Når folk mangler førerkort eller vognkort, gir det oss merarbeid ved kontrollen. Så både for den enkelte bilfører sin del og oss i politiet, er det best at dokumentene er med på bilturen.

Det 16. gebyret var for kjøring med piggdekk. På grunn av sent snøfall tillot politiet i år kjøring med piggdekk etter den offisielle fristen 15. april, men nå skriver vi 3. juni og da er grensen nådd, sier overbetjent Sivertsen.

Avskiltinger

Av de vel 400 kjøretøyene som ble vinket til side på Lade, var politiet svært oppmerksomme på tre biler. De tre kjørte med prøveskilt og to bilister fikk prøveskiltene inndratt. Den tredje, en person fra Stjørdal, hadde alt i orden og fikk fortsette turen.

- Vi vet at det går en del biler med prøveskilt i Trondheim og Trøndelag, hvor kjøringen egentlig er ordinær bruk av bilen. Dette er juks med registrering og avgiftsunndragelse. Slike biler blir avskiltet med en gang og skiltene blir oversendt til vegvesenet som fastsetter inndragningstiden, sier Sivertsen.

Kontroller neste uke

En bilist med ordinære hvite skilter ble også avskiltet på stedet. Her var det flere ulike begjæringer om avregistrering som lå til grunn for at skiltene ble klippet av bilen.

- Neste uke er det europeisk ruskontrolluke. Da sier det seg selv at det blir hyppige kontroller på veiene i Midt-Norge, sier Knut Sivertsen.

Politiet kontrollerte biler i halvannen time på Lade torsdag morgen. Foto: LESERBILDE