Elever ved Rosenborg skole har tatt kontakt med Adresseavisen og fortalt at de nå blir tatt ut av undervisningen for å passe på brannalarmene ved skolen.

- De legger opp til at vi skal gjøre skolearbeid samtidig som vi har vakt, men det er litt vanskelig å gjøre flere ting på en gang, sier en av elevene.

Eleven forteller at det er delte meninger blant elevene om vaktordningen fungerer eller ikke.

- Som å rope «ulv, ulv»

Årsaken til vaktordningen er at elever i løpet av høsten har utløst brannalarmen mange ganger, uten at det har vært grunn til det. Ledelsen har ved flere anledninger tatt opp problemet med elevene, men til ingen nytte.

- Det blir som å rope «ulv, ulv». Elevene sier selv at de mister respekt for brannalarmen når den går uten grunn hele tiden. Men plutselig er det alvor, sier rektor Mette Winsnes Råberg ved Rosenborg skole.

Foto: Kim Nygård

I forrige uke innførte ledelsen derfor en vaktordning som skal hindre elever i å utløse alarmen. I tillegg til at de voksne ved skolen har et ansvar, sitter elever i gangen og passer på alarmene i én time hver.

- Det er en midlertidig ordning som skal vare fram til jul. Så langt ser det ut til å fungere, for brannalarmen har ikke blitt utløst siden vi startet, sier Winsnes Råberg.

Kronikk: Klasse 10 C og god skoleutvikling

Her er lærernes fem tips til foreldre med barn i ungdomsskolen.

Brannvesenet kommer hver gang

Hun understreker at dette ikke er snakk om kollektiv straff, og at det ikke vil få store konsekvenser for undervisningen. Det er 480 elever ved skolen, som betyr at ikke alle blir satt opp på vakter. De som blir satt opp, vil kunne miste én time før jul.

- Det blir utrykning hver gang alarmen går. Sist kom brannvesenet med røykdykkere og to brannbiler. Dette må vi få en stopp på, sier rektoren.

For hver gang brannvesenet rykker ut, koster det penger. Også om det ikke er snakk om brann. Denne regningen mener rektoren blir tilsendt Trondheim Eiendom.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.