– Vi er her på grunn av den hendelsen som skjedde i går. Det var ganske mye folk i området da det skjedde, og mange av dem opplevde det som dramatisk, sier innsatsleder for politiet, Trond Volden, på stedet til Adresseavisen.

Politiet møtte opp ved Saupstadsenteret fredag mellom klokken 11.00 og 12.00.

– Vi er her for å svare på spørsmål for de som har det, ta ned situasjonen, og vise at det er like trygt å bo på Saupstad i dag som det var før hendelsen i går, sier Volden.

To ansatte ved Saupstad helsestasjon ble sendt til St. Olavs hospital etter å ha blitt angrepet med en skarp gjenstand torsdag. De er ikke livstruende skadd, ifølge politiet.

Innsatsleder Trond Volden tilbake på Saupstad etter den alvorlige hendelsen som skjedde torsdag. Foto: THERESE ALICE SANNE

– Trygge publikum

Innsatslederen var blant de første på stedet torsdag.

– Ja, jeg kom som en av de første patruljene. Da var det to skadde personer, en del vitner som hadde vært vitne til den hendelsen som hadde skjedd, og egentlig en dramatisk og uoversiktlig situasjon.

– De som hadde observert dette var preget, og de involverte var selvfølgelig preget. Det var behov for akutt debrief og samtale for de som hadde observert hendelsen.

Politiet rykket ut med store ressurser til Saupstad torsdag. Foto: Ronny Teigås

– Vitner kan fortsatt ha opplysninger, og de kan også komme hit?

– Selvfølgelig, vi er her for å være mest mulig tilgjengelig for folket. Om det er noen som vet de har opplysninger i saken som kanskje kan ha betydning, så ber vi dem om å ta kontakt.

Skarp gjenstand

Kommunalsjef for barne- og familietjenesten, Annika Björnström, forteller at de holder senteret på Saupstad stengt fredag.

En kvinne i 40-årene ble pågrepet et lite stykke unna helsestasjonen og er siktet for grov kroppsskade etter hendelsen.

Politiet vil fremstille kvinnen for fengsling lørdag. Begrunnelsen er fare for bevisforspillelse og gjentakelse.

Politiet oppfordrer vitner som tror de kan ha relevante opplysninger til å ta kontakt. Foto: THERESE ALICE SANNE

Kvinnens forsvarer, Kolbjørn Lium, ønsker ikke å kommentere saken

En mann i 30-årene er siktet for medvirkning til grov kroppsskade. Det er ikke tatt stilling til om mannen vil bli fremstilt for fengsling, ifølge politiet.