Det var datteren til mannen som i helga valgte å fortelle om tyveriet fra faren på facebooksiden sin.

«Han har blitt FRASTJÅLET alle verdisakene sine: Gullsmykke med to anheng (stjernetegnet løve og en plate med P. I. K og blodtypen) og 3 gullringer: Gammel smal giftering, en gullring med onyx og gifteringen», skriver hun.

Ønsker sterkt gifteringen tilbake

- Pappa har ligget i koma i ni dager nå, og vi har akkurat fått beskjed om at han ikke vil våkne igjen. Tyveriet oppdaget vi på tirsdag, da hadde han vært her siden torsdag. Verdisakene lå i en konvolutt i skuffen hans på rommet, forteller datteren til Trønder-Avisa.

- Tyveriet gjør situasjonen spesielt vanskelig for oss. Vi må forsone oss med at pappa ikke våkner igjen, men mamma ønsker veldig sterkt å få tilbake gifteringen, opplyser datteren videre.

Hun understreker at hun har vanskelig for å tro at det er noen fra personalet ved avdelingen som har forsynt seg.

Har lett på avdelingen

St. Olavs Hospital vil anmelde saken på mandag, opplyser Rune Wiseth, klinikksjef ved hjertemedisinsk avdeling på St. Olavs Hospital, til Adresseavisen. Det var NRK som omtalte anmeldelsen først.

- Det er riktig det som er lagt ut på Facebook, verdisakene er savnet. Avdelingen har snudd hver en stein og gjort det som kan gjøres, men verdisakene har vi ikke funnet, sier Wiseth, som synes saken er svært uheldig.

- Kan ha skjedd noe ureglementært

Etter et møte med de pårørende på søndag ble sykehusdirektør Nils Kvernmo varslet om saken, og i samråd med ham vil saken bli anmeldt, opplyser Wiseth.

- I denne situasjonen må vi holde alle muligheter åpne - også at det kan ha skjedd noe ureglementært. Vi er ikke sikre, men det kan ha skjedd et tyveri. Vi ser alvorlig på dette og velger derfor å anmelde, sier Wiseth.

Han opplyser at pasienter av denne typen ligger på enerom ved intensivavdelingen - en avdeling som er adgangsbegrenset.

- Er det noen som er mistenkt for tyveri?

- Det er det ikke. Men når vi står der vi står og det er gjenstander av en ikke ubetydelig verdi som er borte, da gjør det at man må tenke den tanken at dette kan være stjålet, sier Wiseth.