I løpet av helga har aksjonen fått navnet #mittfolk. Klokka 23.30 søndag kveld hadde de passert elleve millioner kroner, gitt av 53 000 mennesker.

Det startet med en facebookpost av Sjur K. Almskår fredag. Han reagerte på at Sylvi Listhaug fikk et hav av blomster etter at hun måtte be om unnskyldning i Stortinget dagen før.

I løpet av noen kveldstimer hadde en gruppe mennesker bestemt seg for å samle inn penger til Leger uten grenser. Nå har det kommet inn over elleve millioner kroner og det fortsetter å komme inn penger.

Leger uten grenser: Veldig takknemlige

- Det er sjokkerende, overraskende, ufattelig og overveldende. Det er fantastisk med en sånn hjertevarme, sier kommunikasjonssjef Nils Mørk i Leger uten grenser. Organisasjonen samler hvert år inn cirka 400 millioner kroner i Norge. Han er ydmyk for denne uventede støtten og forteller at leger uten grenser aldri før har fått så mye penger i en innsamling de selv ikke har tatt initiativ til.

- Det er veldig hyggelig. Vi er veldig takknemlige. Det er fint å være en organisasjon så mange stoler på. Dette viser verdien av å være politisk nøytrale. Nå har vi fått frie midler som vi kan bruke der det trengs mest, sier den takknemlige kommunikasjonssjefen.

Ubeskrivelig

- Det er helt ubeskrivelig, sier Sjur K. Almskår. Klokka 18 fredag la han ut innlegget sitt på Facebook. To døgn etterpå har det ført til en uhorvelig sum penger.

- Vi får inn 196 000 kroner i timen i snitt. Og hver giver gir 210 kroner hver, forteller han at han har regnet ut.

- Hva gjør dere nå?

- Vi har bestemt oss for at det er ingen grunn til å stoppe så lenge det fortsetter å komme inn penger hver eneste time, sier Sjur K. Almskår.