Starten på mars blir solrik, tørr og mild i Trøndelag. I neste uke kan det bli flere dager på rad med rundt ti plussgrader. Varslene viser en stabil periode med fralandsvind og opphold i over en uke framover. Både i helgen og i neste uke blir det til dels lange perioder med sol.

Og hva betyr dette? Jo, hør her.

Oppholdsværet og den langvarige tørken gir lokalt meget stor gress-, lyng- og skogbrannfare i områder der det ikke har vært nedbør av betydning den siste perioden.

- Tørt framover

I Trondheim opprettholdes derfor bålforbudet inntil videre.

- Det ser tørt ut fremover, så det er fortsatt forbud mot åpne flammer. Jeg understreker at dette gjelder for Trondheim kommune, og at det er opp til hver enkelt kommune å bestemme dette. Men jeg vil tro de aller fleste har det samme utgangspunktet som oss, sier brannvakta i Sør-Trøndelag.

Det er bare å droppe engangsgrillen selv om det kan være fristende med superværet som er i vente.

- Forbudet gjelder også grilling ja. Det er bare å håpe på fuktigere vær for dem som ønsker å grille pølse.

Ikke generelt forbud i Nord-Trøndelag

I Nord-Trøndelag opphevet derimot fylkesmannen bålforbudet i forrige uke.

- Det varierer også her fra kommune til kommune, men fylkesmannen opphevet det generelle forudet for fylket, sier Steinar Trana på brannvakta i Nord-Trøndelag.

Han vil uansett personlig ta ut pekefingeren.

- Det er naturlig for meg å si at folk fremdeles må vise særdeles aktsomhet. For meg ser det ut til at det er enkelte steder det kan være svært skummelt å fyre opp en engangsgrill nå. Spesielt om man ser det blåser opp til litt vind, så bør folk droppe det, sier Trana.