Parkeringsplassen ved Torget var onsdag ettermiddag, som vanlig, full av mopeder og motorsykler. Men i dag møtte flere mopedister en ubehagelig overraskelse: mange av syklene hadde blitt «pynta» med en gul lapp.

I slutten av juni ble nemlig skiltet som viser at det er tillatt å parkere for motorsykler og mopeder fjernet, og merkingen på bakken ble malt svart.

Trondheim parkering har latt byens trafikanter få en liten periode på å registrere endringen, men i dag begynte de å gi ut bøter på 300 kroner til de som setter fra seg sykkelen.

Andre muligheter for parkering i sentrum er i Erling Skakkes gate og i Søndre gate.

Les også: Ripet opp bilen fordi den sto feilparkert

Ikke bra nok

Svein Otto Nilsen, gruppeleder for Pensjonistpartiet, synes ikke det er godt nok merket at parkeringsplassen ikke lenger er tilgjengelig for moped og motorsykkel. Han reagerer spesielt på at merkingen på bakken fortsatt er der.

– Dette kunne like gjerne vært fantestreker. Hadde det vært i mai, hadde jeg trodd russen hadde gjort det. Så dette synes jeg ikke er bra nok, sier han til Adresseavisen om de svartmalte bokstavene.

Han synes også det kunne blitt satt opp et skilt som advarte trafikanter.

– Det er mange som har parkert her i lang tid og som gjør det av vane. Det kunne ha vært et skilt som sa fra om at det ikke lenger er lov, sier han.

Opphever bøter

Etter å ha blitt kontaktet av både Nilsen og Adresseavisen, gikk Trondheim parkering gjennom antall bøter de ga ut onsdag, og kom frem til at hele ni stykker hadde fått bot ved plassen på Torget.

– Dette er et tydelig signal på at folk ikke får med seg skiltingen og markeringen på stedet. Det tar vi til oss, og det skal vi forbedre, sier Steinar Myhr, drift- og kontrollsjef.

Han sier også at de ni som fikk bot onsdag, skal slippe å betale.

– Vi kommer til å oppheve alle bøtene og ta kontakt med de som har blitt bøtelagt, sier Myhr.

Følg Adresseavisen på  Facebook ,  Instagram  og  Twitter .

foto
Markeringen på bakken har blitt svartmalt. Mange parkerte der likevel. Foto: Helge Voll Hustad
foto
Svein Otto Nilsen i Pensjonistpartiet mener det burde blitt gjort en bedre jobb med markering og skilting på stedet. Foto: Helge Voll Hustad