- Feiringen startet med en bønn klokken halv ti i morges, etterfulgt av en liten tale, forteller styreleder Ameen Chilwan i Det Muslimske Samfunnet i Trondheim (MST).

I løpet av ramadan skal ikke troende muslimer drikke, spise eller ha sex mellom daggry og solnedgang. I dag kunne det endelig feires at fastemåneden er over. Over 500 personer var tilstede i Trondheims største moské.

-  Alle har spist kake og kost seg. Nå gjenstår bare ryddingen, sier Chilwan.

Lokalpolitiker og bystyremedlem, Ismail Muhyadin (H), sier at det var så fullt i gaten at ikke engang bilene kom seg forbi.

- Det var full fest, en fin dag. Det er artig at så mange folk fra forskjellige kulturer, språk og farge er samlet til denne avslutningen, sier Muhyadin.

Han sier de er glade for at de er medlem av MST, som tilsammen består av 50 forskjellige nasjonaliteter.

Fastemåneden ramadan er den niende måneden i den muslimske kalenderen. Dagen etter fastens slutt blir markert med høytiden id al-fitr. Dette skjer alltid på den første dagen i muslimenes 10. måned, shawwal.

-Vi er glad for at så mange ble med og feiret avslutningen av Ramadan idag. Ameen Chiluam (t.v.) og Ismail Muhyadin. Foto: Christina Stenseth
Over 500 personer var til stede da ramadans slutt skulle feires. Foto: Privat/Adil Rasheed.