En kvinne i 20-årene var på vei hjem da hun skal ha blitt angrepet bakfra av en ukjent mann på et grøntområde på Flatåsen i Trondheim.

- Kvinnen forteller at hun ble angrepet av en mann som hun aldri hadde sett før. Voldtekten skjedde utendørs, sier krimvaktleder Are Løw-Owesen ved kriminalvakta ved Sentrum politistasjon.

Det aktuelle området ligger mellom noen boligblokker og en undergang og bussholdeplass.

Hadde hettejakke

Hendelsen skal ha skjedd mellom klokka 02.00 og 02.15 natt til mandag. Kvinnen klarte å varsle bekjente, og så dro hun til voldtektsmottaket på St. Olavs Hospital.

- Vi fikk melding om hendelsen i 05-tida etter at fornærmede hadde vært på mottaket, sier Løw-Owesen.

Det skal være snakk om en fullbyrdet voldtekt. Kvinnen har gitt en beskrivelse av gjerningsmannen. Ingen er pågrepet så langt i saken.

Gjerningsmannen skal være cirka 175 cm høy, ha vanlig kroppsbygning og være mellom 25 og 30 år. Han har mørkt hår og mørke øyne, og skal ha utenlandsk bakgrunn. Han hadde mørkeblå jakke med hette som han hadde dratt over hodet. Han var ikledd en lys dongeribukse som så slitt ut.

Sperret av større område

Politiet har gjennomført et avhør av den fornærmede kvinnen, og noen andre personer som har vitnestatus i saken.

- Dette er personer som kvinnen kontaktet i ettertid av hendelsen, opplyser Løw-Owesen.

Det er ingen vitner til selve hendelsen.

I 16.30-tida sperret politiet av et større område ved en undergang på Flatåsen. Dette er området hvor kvinnen skal ha blitt voldtatt.

- Vi gjennomførte en kriminalteknisk undersøkelse etter å ha kommet frem til et mulig åsted basert på kvinnens forklaringer. Vi valgte å sette opp et telt for å sikre at spor ikke skulle gå tapt på grunn av dårlig vær, forteller krimvaktlederen.

Preget

Det ble også brukt en kriminalsøkshund som kan finne spor i det aktuelle området. Det er foreløpig ikke kjent hva som ble resultatet av krimteknikernes undersøkelser.

Kvinnen har fått oppfølging av helsepersonell.

- Hun er preget av hendelsen. Hun skal få hvile før hun kommer tilbake og leser gjennom forklaringen sin. Det kan også bli aktuelt å spørre om noen utfyllende opplysninger, forklarer Løw-Owesen. Det er ikke planlagt noen flere avhør av vitner mandag kveld.

Politiet ber om hjelp fra publikum. Dersom noen har sett noe mistenkelig i det aktuelle området på Flatåsen i natt, ta kontakt med politiet på 02800.

Politiet forteller at de ikke har pågrepet noen ennå.
Kvinnen i 20-årene var på vei hjem da hun ble overfalt. Foto: terje svaan
Etter å ha fått melding om en hendelse natt til mandag, har politiet igangsatt undersøkelser i terrenget på Flatåsen. Foto: terje svaan
Politiet fikk etter hvert en beskrivelse av åstedet og sendte ressurser som gjorde sine undersøkelser. Foto: magne kråkvik
Krimteknikerne på vei inn i teltet som ble satt opp på åstedet. Foto: Magne Kråkvik
Politiet satte opp et telt og Foto: Hans Jørgen Nilsen