- Vi er i ferd med å montere nye skilt for miljøfartsgrenser langs E6 mellom Rotvoll og Sandmoen. Vi monterer skiltene slik at hastigheten på trafikken kan reguleres ned på dager med mye støv, sier senioringeniør Mats Ole Kringen i Statens vegvesen region midt.

Lett å regulere fartsgrensen

Når skiltene er på plass blir det lett for Statens vegvesen å regulere fartsgrensene på E6 igjennom Trondheim.

- Når skiltene tas i bruk vil vi kunne regulere fartsgrensene opp og ned ved hjelp av et tastetrykk. Dette kan brukes også i andre sammenhenger enn i forbindelse med svevestøv, for eksempel ved veiarbeid, trafikkulykker eller bilberging. Vi kan også bruke skiltene til å fortelle om faresituasjoner på veien, sier Kringen.

foto
Fjernstyrt: Med et tastetrykk vil Statens vegvesen kunne regulere farten opp og ned på de nye skiltene som har kommet opp langs E6 i Trondheim Foto: Martin Andersen

Håper å ha skiltene klare til vinteren

Byggeleder for elektro i Statens vegvesen region midt, Øystein Haavik, håper at skiltene kan være klare til bruk til vinteren.

- Vi holder på med å montere strøm og kommunikasjon til skiltene nå, men det er noen utfordringer i områdene rundt Moholt. Vi håper på å ha dette klart til vintersesongen, sier Haavik.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter