Lørdagens kommentar på adressa.no, «Asfalt-cowboyene», har vekket stort engasjement blant leserne i debattfeltet. Over 60 kommentarer har hittil strømmet til.

Pinlig

Kommentarforfatter Øyvind Lein skriver blant annet: «Dere syklister er overalt. Styrkeprøven og Birken ligger der og venter. Dere må ha milene i beina. Så mange mil og så få dager igjen.»

Mange er kritisk til beskrivelsen, og flere lesere karakteriserer kommentaren som «sutrete», «patetisk» og «pinlig».

Videre skriver Lein: «Syklistene må ikke tro at de blir Tour de France-ryttere i det øyeblikket de fikk kloa i en Tour de France trøye. Hvorfor har en terrengsyklist på seg drakten til Edvald Boasson Hagen – en av verdens beste på landevei?»

Marcus Almgren synes at kommetaren er noe av det mest patetiske han har lest på lenge, og håper det hele er skrevet for å være morsom og provoserende. Han kaller det årets sykkel-debatt-lavmål.

En annen leser oppfordrer Lein til å ta et raskt google-søk på bilulykker og se hvor mange dødsulykker det har vært det siste hvor verken syklist eller fotgjenger har vært involvert. «En som ikke har respekt for trafikken er farlig på sykkel, og han er farlig bak rattet. Spiller ingen rolle om hva slags transportmiddel han/hun benytter, idioter i trafikken er det alltid», skriver Kristian.

«Nok trafikk som det er»

Selv om de fleste bilistene er negative til syklister i veibanen, finnes også dem som har en positiv holdning til tohjulingene. Øyvind Aarø synes Lein har truffet spikeren på hodet med kommentaren sin, og skriver gjerne under på det han sier. «Har opplevd slikt både som kjørende til jobb og som gående», skriver han.

En leser mener problemet ville vært løst om syklistene bare fulgte trafikkreglene.

«Jeg kjører selv bil, og synes det er helt greit å dele veien med syklistene. Det hadde vært mye verre om syklistene hadde tatt bilen i stedet. Nok trafikk som det er», skriver en annen.