Vinneren ble kåret av Teknisk Ukeblads lesere, og en jury ledet av tidligere NTNU-rektor, Torbjørn Digernes. Digernes overrakte selv prisen foran over 100 gjester i speilsalen på Grand Hotel i Oslo torsdag kveld, skriver tu.no.

Internasjonal suksess

Alf Inge Wang er professor ved NTNU, og har gjennom sin karriere utviklet et tyvetalls applikasjoner for interaktiv undervisning. Det siste året har han gjort internasjonal suksess med læringsapplikasjonen Kahoot!

Teknisk Ukeblad møter en svært overrasket og glad Alf Inge Wang etter utdelingen.

–Jeg er veldig overrasket og sjokkert. Jeg trodde knapt det var sant da jeg ble nominert før nyttår. Det er spennende at juryen har satset på noe som er litt annerledes denne gangen, sier han til tu.no.

Mobilbasert gameshow

Wang og kollegene i selskapet Mobitroll har utviklet Kahoot!, som gjør klasserommet om til et mobilbasert gameshow. Spillet har hittil blitt brukt av 520 000 studenter og lærere.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at teknologien kan hindre frafall i skolen.

–Hans måte å bruke interaktive spill som hjelpemiddel i læringsprosesser endrer læringssituasjonen markant. Det bidrar til å fange oppmerksomheten til elevene og øke engasjementet deres på en unik måte, sa Digernes i forbindelse med prisutdelingen, skriver tu.no.

Jobber i California

Wang er for tiden i California for å forske på spillbasert læring og promotere Kahoot!. Allerede morgenen etter utdelingen drar han tilbake til USA. Fremover skal Wang jobbe med å videreutvikle suksessen Kahoot!