- Jeg visste før vi dro hva jeg skulle gjøre, og at jeg skulle få 15 prosent av inntjeningen, fortalte jenta til Frostating lagmannsrett i går.- Første gangen fikk jeg enda mindre penger, for NN (bakmannen) ville vi skulle lære å sette pris på pengene, sa jenta i retten.- Gjorde du deg ikke noen tanker om at dette var lite?, spurte statsadvokat Kaia Strandjord.- Det slo meg at 15 prosent ikke var så mye, men likevel var det mer penger enn jeg noen gang hadde sett før, svarte jenta.

Voldtatt

Mens hun var i Trondheim ble hun ifølge egne anslag en til to ganger i måneden utsatt for vold fra horekundene. Det alvorligste overgrepet skal ha skjedd ved at en gjeng menn voldtok henne, men dette ønsket ikke jenta å snakke om i retten. Politiet etterforsker nå voldtekter mot 17-åringen og to andre av de estiske jentene.

5000 kr natta

17-åringen hadde aldri før jobbet som prostituert, men fikk tilbud om å reise til Trondheim av estlenderen som er antatt å være virksomhetens bakmann. Han hjalp henne med å skaffe pass og transporterte henne til Trondheim. Da de kom frem forklarte estlenderen henne hvordan hun skulle ta imot kundene, sørge for å få betaling og deretter utføre de seksuelle handlingene kundene ønsket. Prisen var 1500 kroner for en time eller 5000 kroner natta.Jenta kunne i løpet av sin forklaring i gi klarhet i om hvorvidt aktørene i halliknettverket kjente hennes alder, men sa «det er mulig».I retten er de tiltaltes forsvarere opptatt av hvorvidt jentene ble tvunget eller lurt til Norge. Gjentatte ganger understreket jenta at hun ikke føler seg utnyttet eller misbrukt. Dette begrunnet hun med at hun visste hva jobben i Norge gikk ut på, og hvilke betingelser som gjaldt. Bakmannen som rekrutterte henne oppfattet hun som en venn, og i retten omtalte hun ham ved en forsnakkelse som «pappa». Men hun vil ikke tenke mer på det hun gjorde i Trondheim. - Jeg prøver å glemme den perioden. Det var en feil jeg gjorde i ungdomstiden, sa den 17 år gamle jenta.