- Se hva de har gjort. De må mangle et hjerte når de ødelegger noe så vakkert. Jeg elsket denne kommoden, jeg har passet på den i 20 år, sier Antonio Arenas.

I en konteiner utenfor møbelbutikken i Elgesetergate ligger en ødelagt kommode. Tyvene som har vært inne i butikken har sannsynligvis ødelagt møbelet under raidet og kastet den. Arenas sier kommoden var verdt rundt 70 000 kroner.

Han kommer fra håndverkerbyen Cordoba i Spania og har flere generasjoners håndverk i blodet. Se Antonio Arenas legge siste hånd på restaureringen av kroningsstolene som skal komme til heder og verdighet igjen under kroningsjubileet.

Smadret skapdører

Da møbeltapetseren kom på jobb mandag morgen oppdaget han at noen hadde brutt seg inn i butikken hans. Alt i butikken så ut til å ha blitt gjennomsøkt.

Tyvene hadde brukt en hammer til å knuse et vindu for å komme seg inn i butikken i Elgesetergata i Trondheim.

Blant annet et kassaapparat fra 1920-tallet, en stol, en sofa og en kommode er stjålet. I tillegg er flere mindre ting borte, som gamle bilder av Nidarosdomen. Til og med kaffemaskinen, en moderne en, er borte. I alt mener han verdier til mellom 100 000 og 150 000 kroner er forsvunnet.

Kassaapparatet som var i bruk er også stjålet, og flere dører i skap og kommoder er smadret med en hammer og sjekket for verdier.

- De måtte ha vært minst to. Man kan ikke bære det kassaapparatet eller den sofaen alene. De måtte også ha hatt en bil for å få med seg alt vekk, sier Arenas.

Ikke forsikret

I sine 25 år som møbeltapetserer har Arenas aldri opplevd innbrudd tidligere. Inventaret i butikken var ikke forsikret, og Arenas frykter at dette kommer til å bli dyrt.

- De har ikke stjålet fra en rik person, så dette er forferdelig. Jula er ødelagt, sier han.

Han tror de som har gjort dette har vært inne i butikken hans tidligere, og sett seg ut hva de ville ha. Siden bilder av Nidarosdomen var borte tror han tyvene kommer til å prøve å selge møblene i Trondheim.

Det er her i Elgesetergate i Trondheim at Antonio Arenas har møbelforretningen sin.

Beslaglagt en hammer

Politiet fikk melding om innbruddet like etter klokken 09 mandag.

- Det har vært innbrudd i løpet av helga og nå gjennomfører politiet en åstedsundersøkelse, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt.

Politibetjent Kristin Jakobsen på stedet opplyser at de jobber med å skaffe en oversikt over det som har blitt stjålet. De har også sikret en hammer de mener har blitt brukt til å knuse vinduet i butikken.

Politiet vet så langt ikke hvem gjerninspersonene er. Her prater politibetjent Kristin Jakobsen med butikkinnehaver Antonio Arenas.

- Vi vet hvor gjerningspersonene har kommet inn i butikken, men ikke om det er en eller flere, eller hva de har tatt med seg, sier Jakobsen.

Om noen har sett aktivitet i eller utenfor butikken etter klokken 14.30 lørdag og før klokken 09 mandag morgen ønsker politiet informasjon om dette. Politiet kan kontaktes på telefon 02800.