- Det var utstrakt brukt av forfalskninger. Var et merke populært, så var det bare å endre etiketter og herme etter, sa en tiltalt 28-åring i retten tirsdag.

Kundene fikk tilsendt doping på boks og i poser. Emballasjen var påklistret etiketter som ga inntrykk av at midlene var profesjonelt fremstilt av eksisterende selskaper. I realiteten ble de laget i en garasje i Trondheim. Mannen (28) har vedkjent seg dekknavnet Dreams.

Kopierte merkevarer

Mandag begynte politiets dataetterforskere å legge frem dokumentasjon fra hundrevis av beslaglagte, krypterte e-poster som viser intern kommunikasjon mellom flere av de syv tiltalte i dopingsaken.

28-åringen bak Dreams, fortalte om det angivelige dopingnettverkets praksis om å kopiere eller etterligne doping og legemidler. Intetanende kunder som kjøpte fra Dreams, trodde de fikk varer som var importert til Norge.

I 2008 skal 28-åringen ha overtatt virksomheten en 39-årig medtiltalt bygde opp i garasjen til den 44 år gamle «Trykkern» helt fra 2003. Før 28-åringen rykket opp, solgte han for egen regning på nettet. Varelageret hans inneholdt produkter fra flere forskjellige leverandører. Allerede i 2007 fryktet 28-åringen politiet. I en beslaglagt e-post, hvor han skal betale for et parti doping, skriver han:

«Varierer såpass mye med hvem som tar i mot penger for meg, pga mulighetene for at politiet sporer det.»

Sølte doping utover gulvet

39-åringen har tidligere i saken forklart seg om at det angivelige dopingnettverket lurte kundene. Han har forsvart seg mot tiltalen ved å hevde at det ble produsert en del tabletter som i realiteten var etterligninger av doping, basert på billigere virkestoff som er klassifisert som legemidler. Dette gir en lavere strafferamme.

Stoffene ble like fullt solgt til kundene som reelle steroider, ifølge mannens forklaring.

I en e-post til 39-åringen skriver «Trykkern» (44) at han sølte dopingvirkestoff utover gulvet i garasjen, men at han likevel produserte tabletter av dette. Tidligere i saken har en 34-åring forklart at han brukte munnstykket på støvsugeren sin for å lage flytende doping.

Redd for razzia

I likehet med 28-åringen fryktet også 39-åringen fryktet å bli avslørt. I en kryptert e-post til «Trykkern» skriver han:

«skulle han bli tatt og finne på å tyste, titter både du og jeg på 6 år hvis fabrikken blir funnet i en razzia…»

E-posten ble sendt i juni 2007. Fabrikken mennene tjente store penger på, ble ikke tatt i en razzia. Først i november 2012 avslørte politiet hva som foregikk i «Trykkerns» garasje.

Der fant etterforskerne 44-åringens loggbøker, hvor han noterte ned mengder og typer doping han produserte. De fikk i tillegg beslaglagt e-poster som viser det angivelige dopingnettverkets aktivitet helt fra 2003.