Før du inntar kjøkkenet for å snekre sammen deilig sushi må du innom butikken. Handleliste finner du til høyre. I videoen lager sjefskokken på Sushibar Solsiden Adrian Katagiri makirull med laks, agurk og avokado. Men du kan selvsagt kjøpe noe annet spennende til dine sushibiter.

Vel hjemme starter du med å koke sushirisen. Det er litt mer avansert enn å lage vanlig ris, derfor har vi laget en egen video som viser deg hvordan du går frem.

Pakk inn bambusmatta i plastfolie. Dette gjør du for å unngå at risen kleber seg til bambusmatta. Legg så noritangen på matta med den blanke siden ned.

Fordel risen jevnt over noritangen, før du snur den slik at risen kommer ned og den blanke siden kommer opp. Dryss sesamfrø over, før du fordeler laks, avokado og agurk i en jevn stripe over tangen. Rull det hele forsiktig sammen, og skjær makirullen i biter.

Server herligheten med wasabi, sylta ingefær og soyasaus!

Prøv også å lage egne nigiribiter!

Sushiproff: Adrian Katagiri er executive chef ved Sushibar Solsiden.