Denne attesten fikk Oscar Adolf Wisting (1871-1936) av Roald Amundsen. Disse to var de aller første som nådde både Syd- og Nordpolen.

Oscar Wisting var født i Larvik - der faren, Ole Martin Wisting, drev en vognmannsforretning. Oscar var eldst i en søskenflokk på tretten og hjalp faren i jobben. Ellers var han glad i jakt og friluftsliv. 14 år gammel ble han sjømann, og senere vervet han seg til marinen. I 1897 fikk han arbeid ved Karljohansvern Verft i Horten og bosatte seg i byen.

Roald Amundsen ble han kjent med i 1909, og det skulle føre til mange års vennskap og reiser. Allerede i 1910 ble Wisting med på den toårige «Fram»-turen til Sydpolen. 1918-1921 deltok han som førstestyrmann på forskningsskipet «Maud» til Nordøstpassasjen. Der fikk han vist hva han dugde til; han hadde ansvar for forsyninger, han var kokk, bibliotekar og lege. Under ferden med luftskipet «Norge» over Nordpolen i 1926 ble Wisting betrodd oppgaven å betjene høyderoret.

Da Amundsen forsvant under en redningsaksjon i 1928, deltok Wisting i letingen i fem resultatløse uker. Tragedien satte dype spor hos ham. I 1930 ga han ut boken «16 år med Roald Amundsen».

Oscar Wisting var ivrig i forberedelsene til Fram-museet på Bygdøy. Mens han jobbet med dette, overnattet han i den gamle lugaren sin. Noen dager før 25-årsjubileet for Sydpol-ferden, ble han funnet død i køya. Hjertet hadde sviktet.

Wisting var gift med Elise Marie Wisting fra Nøtterøy, og de hadde to sønner. Han ble begravet i Horten på Statens regning.

Oscar Wisting var en altmuligmann på sine reiser sammen Roald Amundsen.
Oscar Wistings vei ligger på Byåsen og går fra Fridtjof Nansens vei til Viktor Baumanns vei.