Adressa.no skrev i går om at Brundalen videregående skole hadde blitt utsatt for fire innbrudd i løpet av de tre pinsedagene.

I natt så var uvedkommende personer igjen på besøk på skolen. Et vindu var knust, og det femte innbruddet på fire dager var et faktum.

– Noen hadde knust en rute på baksiden av skolen, og hullet var akkurat stort nok til at en person klarer å ta seg inn gjennom det. Vi fant blodspor ved vinduet som vi har sikret oss. Med hjelp av det håper vi etter hvert å få klarhet i hvem som har vært på ferde, sier krimvaktleder Berit Hilmarsen til adressa.no.

Skadeverk for store beløp

Tyvene hadde kommet seg inn på et klasserom og et spesialrom. En videoprojektor, et pc-kabinett og en Playstation-maskin var tatt vekk fra rommet.

På de fire forrige innbruddene har flere bærbare pc-er, videokanoner og pc-skjermer blitt stjålet fra flere kontor. I tillegg er det gjort skadeverk for store summer.

– Det er ikke all verdens av gods og gull som har blitt stjålet, men det virkelige dyre er alle reparasjonene. Innbruddstyvene har ødelagt flere store spesiallagde glassvinduer som vi må ha en glassmester til å erstatte. Det vil nok koste mange titusener av kroner, sier assisterende rektor Arne Øiaas ved Brundalen vgs til adressa.no.

Innbrudd på legekontor

I tillegg til nattens innbrudd på Brundalen, ble det i dag tidlig også oppdaget innbrudd ved Charlottenlund legesenter, som ligger rett ved skolen.

– Vi har ikke oversikt over hva som er stjålet fra legekontoret, men det har blitt fjernet et vindu på høyre side av hovedinngangen. Vi kan absolutt ikke utelukke at alle innbruddene har en sammenheng, sier Hilmarsen til adressa.no.

Så langt har politiet ingen mistenkte i saken.

Hilmarsen oppfordrer folk som har sett biler eller personer i nærheten av området i løpet av natten til å ta kontakt med politiet på 02800.

Varsler tiltak

Assisterende rektor Arne Øiaas har sett seg lei på innbruddsbølgen.

– Vi skal ha et møte i dag hvor vi skal drøfte ulike tiltak for å få slutt på innbruddene. Jeg er ingen ekspert på feltet, men innbruddene ser amatørmessige ut, sier han.

I tillegg har det blitt oppdaget innbrudd i et bygg på Granåsen skisenter og Grønlia i Bymarka. Ved Grønlia har det forsvunnet en del kioskvarer og tipspenger, og på Granåsen meldes det om at teknisk utstyr er stjålet.

Foto: MARIANN DYBDAHL