Denne gangen gjelder det Statens egen byggeskikkpris, skriver Stjørdalens Blad.

Nylig ble Kimen tildelt Betongtavla. Forrige uke ble det kjent at kulturhuset i Stjørdal også er nominert til prisen Årets bygg 2015.

Statens byggeskikkpris er blant de mest anerkjente norske prisene for god arkitektur. Prisen tildeles personer og virksomheter, både private og offentlige, som gjennom planlegging og bygging har bidratt vesentlig til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken.

Juryen som er oppnevnt av kommunalministeren, skal blant annet legge vekt på ny teknologi og nye ideer, og at bygningene tilpasses natur- og kulturlandskapet og bidrar til stedsidentitet. Det blir også lagt vekt på momenter som energibehov, miljøvennlige løsninger og universell utforming blitt vektlagt.

Uavklart om lensmannskontoret

Politimester Nils Kristian Moe vil ikke frede lensmannskontoret i Malvik, skriver Malvik- Bladet.

Den nye politireformen resulterte i færre politidistrikter og kutt i antallet lensmannskontor. I et intervju med avisa sier Moe at arbeidet med den lokale strukturen starter til høsten og at målet er å ha den nye stasjonsstrukturen klar i løpet av 2018.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at vi skal se på strukturen og gå gjennom den. Kommunen skal få muligheten til å delta i arbeidet og påvirke. Men det er politidirektøren som tar en endelig beslutning. Vi vil se på hva som er et tilstrekkelig, godt nok og et bra polititilbud til alle innbyggerne våre, sier politimesteren i Trøndelag.

Moe påpeker at det er stilt krav om at alle kommuner skal ha sin egen politikontakt.

- Hvordan vi skal gjøre dette fremover må vi få anledning til å jobbe med. Det kan for eksempel være noen dedikerte tjenestemenn og kvinner som har forskjellige arbeidsoppgaver rundt omkring i de ulike kommunene, sier han.

Moe roser også lensmennene i Stjørdal og Malvik for initiativet til det lokale vaktsamarbeidet som nylig ble innført på tvers av fylkesgrensa.

– Det er veldig positivt at lensmenn og tjenestefolk selv har tatt tak i det, og at de gjennom det samarbeidet klarer å få mer politi ut i Værnesregionen, sier han.

Mye elg å se

Politiet har den siste tida mottatt uvanlig mange meldinger om elg fra hele distriktet. Det gjelder observasjoner både på veien og i hagene til folk. Til alt hell er det ikke meldt om alvorlige ulykker, skriver avisa Sør-Trøndelag.

Det er imidlertid ingen «logisk» forklaring på at elgen trekker ned mot vei og bebyggelse nå.

– Det kan være så enkelt som at folk er blitt flinkere til å si fra om observasjoner, sier lensmann Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Uansett kan det spesielt for veifarende være et nyttig tips at du er så oppmerksom som det lar seg gjøre når du ferdes i trafikken. Elgen kan dukke opp når som helst og hvor som helst. Og smeller det, blir det ofte stygt utfall.