- Vi skal bli best og da må vi trene mye, sier Ulrik Berg Kristensen. Derfor er han og alle de andre på banen hele sommerferiedagene.

Dag etter dag og time etter time spiller de fotball. Målene er to kjegler i hver sin ende av banedelen de har tatt i bruk. De spiller kamp med akkurat så mange folk som de er akkurat nå, men uten keeper. De er overbevist om at dette er kjempegod trening for å bli best i fotball.

Kattem, Tiller og Trygg Lade

Guttene spiller på Kattem, Tiller og Trygg Lade, er venner på tvers av fotballag og møtes på banen når det passer. Vanligvis spiller de 11-er, nier og litt sjuer fotball. Nå er det sommerferie og det betyr at de organiserer fotballen selv.

- Sosiale medier, sier Ulrik på spørsmål om hvordan de avtaler at de skal møtes for å gå på banen. Stort sett er det han eller Eric Olsen som tar initiativet og foreslår at de skal dra for å spille fotball. Én dag var de tolv tolvåringer på banen i tolv timer. Det førte til at guttene ringte for å tipse Adressa. Også for fotballgale tolvåringer er tolv timer på banen lenge.

Finaler i Skandia cup

Skandia cup er over, og det med suksess både for Kattem og Tiller i klassen gutter 13 år. Kattems ene lag møtte Kattems andre lag i A-finalen. I B-finalen møttes Tiller 1og Tiller 2.

- Og Trygg Lade tapte 3–1 mot Kattem i semifinalen, sier de Og da har vi fått plassert lagene til alle guttene i denne sammenheng. Dessuten forteller de at Kattem vant NM i fotball i fjor i sin klasse. Det skjedde i Hamar. Og disse guttene vil mer. De vil på kretslaget og etter hvert vil de bli profesjonelle fotballspillere på Manchester United, Liverpool eller Barcelona.

- Hva med Rosenborg da?

- Tjaaa, jo, det er et steg på veien, men ikke målet, svarer de.

- Vi må sikkert innom. Vi må jo starte en plass.

Her er de beste appene for barneidretten

Vet hvem som er best

Når vi spør om hvem som er best, peker alle på Odin Holm. Han spiller sentral og offensiv midtbane på Trygg Lade og er på Åsheim for å trene med kompisene sine.

- Odin har teknikk og fart og er liten og kjapp, sier de om hvorfor det akkurat er Odin som er den beste.

Neste mål for hele gjengen nå er Dana cup i slutten av juli. Og det er alvorlig nok. Tillerguttene må denne dagen dra fra Åsheim-banen tidlig for å ha gresstrening på Leinstrand for å forberede seg til kampene på dansk gress.

Men ellers forteller de at de aldri blir lei av å spille fotball.

- Vi kan godt spille fotball på ferie i utlandet også. Da spiller vi med brorsan, pappa eller bare med kjegler, og med ball, da.