Unggutten er funnet skyldig i fire tilfeller av legemsfornærmelse, skremmende opptreden, ulovlig besittelse av en teleskopbatong og forfalskning av et busskort. Én av legemsfornærmelsene mener retten er begått under særdeles skjerpende omstendigheter. Det skjedde da en 15-åring fra Nord-Trøndelag på håndballturnering i Trondheim ble sparket i kroppen av tiltalte og flere andre etter at han skulle ha «stirret» på tiltaltes sykkel. Trondheim tingrett mener denne voldshandlingen, 8. april i år, var helt uprovosert.

Vold ved skoler

De andre voldshandlingene skjedde ved Markaplassen skole og Rosenborg skole. Ved Markaplassen skole 9. mars i år fikk 17-åringen høre et rykte om at en elev der hadde omtalt ham på en måte han ikke likte. Reaksjonen var voldelig; slag mot hode og bryst med knyttet neve. Eleven som ble slått mente også at tiltalte hadde brukt strømpistol, men dette mener retten «kun» var en modifisert trykklighter som sendte ut gnister.Episoden ved Rosenborg skole skjedde 21. april. En kamerat av tiltalte tilkalte ham for å få hjelp i en konflikt med to andre unggutter. Det ble slåsskamp, og retten mener det er bevist at 17-åringen sparket to personer i henholdsvis bakhodet og korsryggen.17-åringen er frifunnet for det alvorligste tiltalepunktet, et angrep på en 21-åring som var på bedriftsfest i Charlottenlundhallen 2. april. En stor ungdomsgjeng havnet i slåsskamp med festdeltakerne, og 21-åringen fikk kjevebrudd etter at en av ungdommene hoppet på hodet hans. Retten mener imidlertid at flere opplysninger i saken tyder på at det var en annen enn den tiltalte 17-åringen som hoppet på 21-åringens hode.

Ikke fengsel

- Ungdomsvolden i Trondheim løses ikke ved å sette ungdom i fengsel ved første lovbrudd, står det i dommen. Samtidig mener retten 17-åringen har et alvorlig problem med å mestre sitt sinne. Dommen konkluderer derfor med at det er best både for samfunnet og 17-åringen at han dømmes til 58 timer samfunnsstraff. Da vil han kunne gjennomgå et sinnemestringsprogram og lære å kontrollere adferden sin.