Operasjonsleder Bjørn Handegard opplyser søndag morgen om en særdels travel nattevakt for politiet i Trondheim. Totalt er det loggført rundt 90 oppdrag, og politiet har sendt ut over 40 twitter-meldinger i løpet av natta.

Over 20 personer har havnet i politiets arrest, noe som gjorde at arresten ble helt smekk full.

Noen fikk gå

- Jeg tror nesten vi må bygge en ny arrest. Det ble så fullt at vi faktisk måtte slippe løs noen for å få plass til andre som var verre, sier Handegard.

Majoriteten av de som sitter i arresten sitter der for ordensforstyrrelser, ikke etterkommet pålegg og beruselse. Noen har imidlertid tydd til vold på byen.

- Vi har en 3-4 litt mer alvorlige voldshendelser med bruk av slagredskaper, sier Handegard.

Den mest alvorlige handler om to menn i 20-årene som barket sammen på et utested. Det ble slått med en flaske, og fornærmede ble sendt rett på operasjonsbordet ved St. Olavs Hospital.

Senere kom en patrulje over en mann som lå i Credoveita. Han hadde blitt slått ned og banket opp mot en politibil. Politiet fikk en vag beskrivelse av en gjerningsmann, men ingen er pågrepet.

Gjør hærverk

Handegard oppsummerer vakta som den mest travle han har hatt i år. Han lar seg også overraske over hva enkelte finner på når de er ute på byen.

- Vi har folk som blir slått ned rett foran politibiler og politipatruljer. Det er utrolig at det er mulig. Enkelte har rett og slett null sperrer, sier Handegard.

- Vi har også flere tilfeller av hærverk mot politibiler. Så fort vi forlater bilene er det noen som knekker av lys og speil på bilene, sier Handegard.

Satt på panseret

Like før klokken 02.00 skal en mann i slutten av 20-årene ha blitt slått ned rett ved en parkert, sivil politibil i Credoveita i sentrum.

- Patruljen var ute på et annet oppdrag og var ikke i nærheten av bilen, opplyser krimvaktleder John Ola Volden ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

En annen politipatrulje passerte stedet og fikk øye på fornærmede. Mannen satt da på panseret til politibilen.

- Han hadde masse blod i ansiktet. Det var også blod på bilen og på asfalten. Gjerningspersonen var borte da politiet kom, men vi har vitner som skal ha sett at han ble slått gjentatte ganger, sier Volden.

I forbindelse med hendelsen opplyser Volden at et speil ble ødelagt på politibilen.

Anmeldelse er opprettet, og politiet opplyser at de etter hvert vil starte avhør av vitner og fornærmede.

Den hektiske nattevakta kuliminerte klokken 04.47 med brannen i en boligblokk på Risvollan der det var registrert over 90 beboere.

Her er et lite utvalg av politiets oppdrag natt til søndag:

Andre hendelser fra natt til søndag:

Mann ble slått med flaske på byen - måtte opereres

Mann siktet for påkjørsel på Sunnmøre

Blokk på Risvollan evakuert etter brann på kjøkken

Kvinne skulle forlate fest - kjørte på festdeltaker