Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen av forsvinningssaken. Så langt uten at de har funnet ut hva som har skjedd med den 31 år gamle rumenske kvinnen som har vært savnet siden natt til 1. november.

- Kripos har så langt ikke hatt kapasitet til å bistå oss med etterforskere. De jobber med mange krevende saker akkurat nå, sier politiets etterforskningsleder i saken, John Ola Volden.

Mangler folk

Fra Kripos får adressa.no opplyst at de har "bidratt konsultativt", det vil i realiteten si per telefon. Årsaken er at det ikke finnes folk å sende.

Også i forbindelse med etterforskningen av dødsfallet til en litauisk 44-åring i Steinkjer nylig kom det frem at politiet ba om bistand fra Kripos uten å få det. Årsaken skal ha vært kapasitetsproblemer, ifølge fungerende stasjonssjef Gunnar Solli hos politiet i Steinkjer. Dette bekreftet også presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen overfor adressa.no.

- Beklageligvis er vi helt presset på folk for tiden, sa Dahl Nilssen.

Kripos jobber blant annet med den nye Monica-etterforskningen i Bergen og i drapssaker i Grue, Ålesund og Tromsø. De har også vært koblet inn i forbindelse med Veronica Heggheim Stegegjerde (22) som har vært savnet og til slutt ble funnet omkommet.

Sporløst borte

Alle spor etter den rumenske kvinnen slutter etter et nachspiel hjemme hos en mann femtiårene ganske nært sentrum på østsiden av byen. Politiet har forklaringer som bekrefter at hun var på festen.

Men deretter spriker forklaringene i saken. Kvinnens rumenske venninne hevder at hun forlot 31-åringen hjemme hos mannen fordi hun følte seg dårlig og ville hjemme. Hun gikk deretter for å ta bussen. 31-åringen skal ha ønsket å bli igjen hos mannen, hevder venninnen.

Ransaket hus og hytte

Mannen har på sin side forklart at de to kvinnene dro sammen fra hans bolig. Han ble sist uke pågrepet og siktet for falsk forklaring i saken. Mannen er siden løslatt, men det er gjennomført ransaking både i mannens bolig og i hytter som han disponerer.

Mannens advokat, Frode Wisth, har ikke villet kommentere saken overhodet overfor adressa.no.

- Vil snakke med Kripos

Volden sier han regner med at det i løpet av uken vil bli et nytt telefonmøte med Kripos for å få råd om hvordan den videre etterforskningen i saken skal legges opp.

- Vi håper å få hjelp med å planlegge den taktiske etterforskningen fremover, sier Volden.

foto
Etterforskningsleder John Ola Volden sier politiet fortsatt ikke vet hva som skjedde med den 31 år gamle rumenske kvinnen som har vært forsvunnet siden natt til 1. november. Foto: VEGARD EGGEN