- Jeg håper de aksjonerer på en måte som ikke skader min sak, sier hun.

Strandjord mener domstolen trenger verdige og rolige forhold rundt rettssaken, som er den første i sitt slag etter den nye trafficking-loven. Hun er usikker på hva Kirkens Nødhjelp ønsker å oppnå:

- Skal de demonstrere mot saken? Mot meg? Mot de tiltalte? Det bør være i deres og andre organisasjoners interesse at myndighetene griper fatt i slike saker, og vi trenger ro og minst mulig oppstuss rundt den. Jeg kunne ønske de la demonstrasjonen til et annet sted, sier Strandjord.

Sorenskriver og leder for Trondheim Tingrett, Tor Langbach, har derimot ingen innvendinger mot aksjonen.

- Vi har ytringsfrihet her i landet, og det er bare fint at den brukes. Kirkens Nødhjelp er en seriøs organisasjon og jeg ser ingen grunn til å reagere på en lovlig markering, sier han.

Mot menneskehandel

At rettssaken i tillegg starter på kvinnedagen gjør ifølge Myrold en markering enda mer nærliggende.

- Menneskehandelen rammer i sterkest grad kvinner og barn. Denne problematikken er i ferd med å komme oss veldig nær og vil kunne få betydning for familier her i Trondheim, sier hun.

Vil informere

- Vi demonstrerer ikke mot enkeltpersonene i saken, og ønsker på ingen måte å bidra til forhåndsdømming, sier hun.

- Det er ikke meningen å skape lynsjestemning, supplerer Ingrid Kalland, som er bykoordinator for Kirkens Nødhjelp i Trondheim. Hun mener de som kjøper sex ikke er klar over hvilke arbeidsvilkår de prostituerte lever under.

- Med informasjon ønsker vi også å gi horekundene et større perspektiv på det de er med på, i håp om at de da vil holde seg unna. Dette handler om mer enn en halv times nytelse, sier hun.

Kirkens Nødhjelp gjennomfører i disse dager en nasjonal aksjon med mottoet «Stopp menneskehandel». Aksjonen avsluttes med en dør til dør-aksjon den 15. mars, da konfirmanter fra hele byen vil samle inn penger til kampen mot menneskehandelen.

Vil informere, ikke lynsje. {ndash} Vi er ikke ute etter å skape lynsjestemning, sier informasjonskonsulent i Kirkens Nødhjelp i Norge, Sissel Myrold, regionkonsulent Eli Dalsaune og bykoordinator Ingvild Kalland.Negativ. Statsadvokat Kaia Strandjord liker ikke demonstrasjoner utenfor tingretten når traffickingsaken starter i dag.

Vil informere, ikke lynsje: Informasjonskonsulent Sissel Myrvold, bykoordinator Ingvild Kalland og regionkonsulent Eli Dalsaune i Kirkens Nødhjelp. Foto: JENS SØRAA