Petter Lie var født på Bakklandet i 1835. Da han i 1861 forlovet seg med den to år yngre Ellen Hagen, ryddet de seg en husmannsplass på Festberget på Østmarkneset - også kalt Ararats Berg. De livberget seg og de fire døtrene med fiske. Fisken ble dratt på Strindfjorden og omsatt i Ravnkloa.

Fra stua si hadde Ellen og Petter utsikt til fjorden, og kunne raskt observere om noe unormalt var på gang. Og det var det av og til. Når folk hadde problemer i båtene sine, var ikke hjelpen langt unna. Petter Lie var en uredd og ivrig redningsmann. Men kona var også ofte med.

I alt skal Petter Lie ha berget 34 mennesker fra drukningsdøden, Ellen skal ha berget 19. Innsatsen ble også anerkjent av det offentlige. Etter en særlig dristig redningsaksjon i 1879, som det ble skrevet mye om, fikk Petter borgerdådsmedaljen i sølv. Senere mottok de også statspensjon på 200 kroner i året.

Ellen og Petter har fått hver sin vei oppkalt etter seg på Østmarka.

I 1937 ble det reist en minnestein på Festberget over Petter og Ellen Lie. Initiativet ble tatt av "Holstguttene på Østmarken" - politikeren Throne Holst og brødrene hans. Ellen Lie døde i 1914, Petter Lie i 1917.