Dyrebeskyttelsen har i lengre tid holdt øye med en andemor og hennes tre unger, som har holdt til i en dam mellom Nyveilia og Romolslia i Trondheim.

I morgentimene fredag var imidlertid idyllen på tragisk vis over, da leder Hege Wensell oppdaget den døde andemoren i dammen på vei til jobb.

Drept med kjepp eller stein

Ifølge Solveig Marie Johansen i Dyrebeskyttelsen er det liten tvil om at det er mennesker som har drept andemoren.

- Hun har hodeskader som tyder på at hun enten har vært så nære land at noen har slått henne med en kjepp, eller så har noen vært svært treffsikre med steinkasting, sier Johansen.

- Kan ikke ha det godt med seg selv

Hun er opprørt over funnet av den drepte anda, og sier at saken vil bli anmeldt over helga.

- Det er helt forkastelig. Hjerterått. De som har gjort dette, kan ikke ha det godt med seg selv, sier Johansen, og minner om at anda etterlater seg tre barn.

Håper ungene klarer seg

- Det er tre nye liv som har mistet mammaen sin her. Heldigvis er de nå såpass gamle at sannsynligheten for at de vil klare seg selv er til stede. Vi vet at folk bruker å mate endene i denne dammen, og håper selvfølgelig det går bra med dem.

Johansen opplyser at informasjon om hvem som tok livet av andemoren mottas med stor takk på Dyrebeskyttelsens telefonnummer 952 25 275.

- Enten har hun vært så nære land at noen har kunne slå henne med en kjepp, eller så har noen vært svært treffsikre med stein, sier Solveig Johansen i Dyrebeskyttelsen. Foto: dyrebeskyttelsen
- Enten har hun vært så nære land at noen har kunne slå henne med en kjepp, eller så har noen vært svært treffsikre med stein, sier Solveig Johansen i Dyrebeskyttelsen. Foto: Dyrebeskyttelsen