For 97. året på rad arrangerer Adresseavisen i samarbeid med Kirkens bymisjon juleinnsamling. Pengene som blir samlet inn går til familier og enkeltpersoner som har en vanskelig økonomisk situasjon.

Vil fortsette å gi

De tre siste årene har Stiftelsen Stykjunker Moes legat gitt til sammen 300 000 kroner til juleinnsamlingen. Formålet til legatet er å gi penger til vanskeligstilte i Trondheim.

–Tidligere prøvde vi selv å finne enkeltpersoner som hadde behov for økonomisk hjelp. Vi besluttet å gi pengene til Adresseavisen og Kirkens bymisjon fordi vi da treffer enda flere vanskeligstilte, sier styreformann for legatet Knut Andresen.

En privatpersons testament førte til at legatet ble opprettet på 60-tallet. Andresen har stor tro på at de i framtiden vil fortsette å være bidragsyter til juleinnsamlingen.

–Vi synes det er et positivt prosjekt, og jeg har stor tro at vi kommer til at vi vil fortsette å gi i framtiden.

Bidragsgiver i 20 år

De 3 stuer er også en fast bidragsgiver i innsamlingen. Selskapet som eier 19 spisesteder i Trondheim har overført ulike beløp til juleinnsamlingen i 20 år. De fire siste årene har de totalt gitt 200 000 kroner.

–Grunnen til at vi gir er at det skaper gode holdninger blant de ansatte i vårt selskap. Og fordi det går til et veldig godt formål, sier eier av De 3 stuer, Erik Frederiksen.

20 prosent av overskuddet etter skatt til eieren går til ulike veldedighetsformål hvert eneste år. Deriblant Adresseavisens juleinnsamling.

Stiftelsen Stykjunker Moes legat og De 3 stuer er to av giverne som har overført størst beløp til juleinnsamlingen de tre siste årene. Det synes Frederiksen er veldig hyggelig.

–Vi ønsker å gi noe tilbake til Trondheim by. Og det gjør vi gjennom å støtte juleinnsamlingen, svarer han.

Fast bidragsgiver i 20 år. Eier av De 3 stuer, Erik Frederiksen. Foto: Rolf Thanem